Peugeot 208 1,6 blue hd 75 - kontrolka UREA + silnika

12 Lis 2018, 22:57

Dzen dobry mam problem z tym samochodem rocznik 2015 przebieg 40000.Zapalila mi sie kontrolka urea i silnik i powiadomienie ze zostalo tylko 1100km do przejechania.Bylem w peugeot powiedzeli ze wymienia mi korek od zbiornika ad blu bo stary byl fabrycznie wadliwy.Wymienili korek ale usterka zostala .Jak wrucilem to powiedzeli ze trzeba wyminic caly zbiornik za ktory mam zaplacic 1000 euro bo mieszkam we Wloszech-
Mysle ze to jest wada fabryczna to dlaczego mam za to placic,Posze o pomoc co mam zrobic czy mozna naprwic ten zbiornik ile kosztuje w Polsce
ZIBBI
Obserwowany

• 15 Lis 2018, 13:07

ZIBBI napisał(a):Zapalila mi sie kontrolka urea i silnik i powiadomienie ze zostalo tylko 1100km do przejechania.
    Typowy komunikat jak masz mało płynu AdBlue. Uzupełniasz płyn na maksa i najlepiej zatankować bak paliwem na min. 3/4 i po następnym uruchomieniu silnika powinny kontrolki zgasnąć. Jest tam jakaś procedura która sprawdza ile razy były drzwi otwarte i odpalany silnik po uzupełnieniu płynu więc nie dzieje się to od razu.

W instrukcji obsługi chyba powinieneś mieć to dokładnie opisane... nie pamiętam strony coś około 175-180.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Strefy "Tempo 30 km/h" - czy to tak naprawdę działa?
      Rośnie popularność stref "Tempo 30" w miastach zarówno na świecie, jak i w Polsce, bo statystyki pokazują ich dużą efektywność. Miasta odnotowują spadki liczby wypadków od 10 do ponad 40%. Strefy te coraz częściej ...