Im więcej dziur, tym dziwniejsze dźwięki

12 Lis 2018, 19:49

Witam, proszę Was o pomoc w zlokalizowaniu źródła dziwnych dźwięków. Nigdy ich nie słyszałam stąd moje zdziwienie - zaczęły się pojawiać po wjechaniu w dziurę i na nierównościach je słychać, tak przy przednich kołach (zawieszenie na moje oko bez luzów, ale auto dopiero podniosą za 2 tyg i zobaczą fachowcy). Dźwięk jest tak jakby do plastikowego pudełka się wrzuciło coś innego i obijało o ściany. Jakby coś odpadło. Na równej drodze nie ma problemu. Proszę o rady :)
Bachlones
Obserwowany

• 12 Lis 2018, 20:46

I co mamy zrobić z tą wiedzą?

Nagraj chociaż, albo jedź po prostu na SKP i za 20 zł Ci sprawdzą. Ewidentnie coś w zawieszeniu albo odpadło i uderza, ale nikt bez oględzin Ci nie powie co jest do zrobienia...
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

12 Lis 2018, 21:06

No nawet jakbyśmy chcieli pomóc to niestety nie możemy tak z opowieści, to coś z cyklu, podczas jazdy zgasło mi auto, dlaczego?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lis 2018, 13:35

Nie wiemy nawet jakie to auto ;/ problemów może być dużo od uszkodzonego amortyzatora po uszkodzone gumy drążka stabilizatora lub samych łączników.

Napisz co więcej to postaramy się pomóc.

Czy jak na postoju bujasz samochodem na boki to słychać pukanie?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy!
      Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...