REKLAMA
Cześć,
Od niedawna posiadam peugeota 208 pierwszej generacji. Równo tydzień temu musiałem przewieźć coś ciężkiego w związku z czym rozłożyłem z tyłu siedzenia i położyłem to za fotelem pasażera po jakimś czasie wyskoczył mi błąd ESP i ze jest niesprawny silnik. Zatrzymałem się wyłączyłem silnik po chwili włączyłem ponownie ale błąd nie ustępował. Naszła mnie myśl aby wciągnąć te rzeczy z tylu i gdy to zrobiłem i odpaliłem silnik błąd znikł wiec położyłem je ponownie i po przejechaniu kilku kilometrów ponownie stało się to samo i powtórzyłem tą samą czynność co wcześniej ale tym razem położyłem rzeczy za fotelem kierowcy. Błąd znikł i się nie pojawiał. Przejechałem w ciągu ostatniego tygodnia około 1000 km i nic się nie działo. Dzisiaj odpaliłem auto i po przejechaniu około 100-150 metrów błąd ponownie się pojawił po równo tygodniu ale tym razem nic nie przewoziłem z tyłu. Ponownie zatrzymałem się zgasiłem silnik, ponownie uruchomiłem ale błąd był. Przejechałem z tym błędem około 35 km. Zatrzymałem się na parkingu zgasiłem silnik ponownie go uruchomiłem i błąd się nie pojawił. Co może być tego przyczyna ? Od czego zacząć szukać usterki ?