Peugeot 307 1.4 benzyna. Kręci silnikiem ale nie odpala.

26 Paź 2014, 13:49

Witam.Tydzień temu jadąc do pracy wyskoczył mi błąd katalizator-zakłócenia.Auto straciło moc ,można było tylko jechać do 60,po wyżej silnik dostawał drgań.Auto zgasiłem i po chwili chciałem odpalić,silnik kręcił ale nie odpalił nawet nie kaszlał ,nic tak jakby kręcił na sucho .Z holowałem pod dom i stał tydzień,sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przy przekręceniu kluczyka słychać pompę. Zakręcił,kaszlną ale nie odpalił.Po ponownej próbie (delikatnej)już nie zakręcił.Przy przekręceniu kluczyka słychać delikatne stuknięcie.Co to może być?Jakieś pomysły?auto z 2002 1.4 benzyna silnik 8 v gaz.200 tyś/km,akumulator nowy.
danieltrust
Nowicjusz

Auto: seat leon 1

27 Paź 2014, 21:24

Kolego aut tego typu nie diagnozuje się na wiarę, czy ucho. Nikt Ci nie powie co jest, bez diagnostyki OBD , która zapewne wskaże błąd. Być może jakiś czujnik, np położenia wału, ale auto trzeba podpiąć pod komputer i odczytać błąd zapisany w ECU. Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...