Peugeot 307 cc - problem z elektryką

25 Lis 2013, 21:40

Witam.Kupilam takie autko jak peugeot 307 cc cabriolet z silnikiem 2.0 HDI I mam proble z elektryka w tym wozie .Bardzo czesto odsuwa i zasuwa sie szyba od pasazera.Po zgaszeniu auta migaja kontrolki na desce a powinna migac tylko kontrolka od alarmu,czasami zapala sie tylko jedno swiatlo do jazdy dziennej i takie tam.CZY KTOS MOZE MI PODPOWIEDZIEC CO TO MOZE BYC,moye ktos mial cos takiego w takim wozie,zastanawim sie czv to moze komputer bsi
karolcia10
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 01 2000
Auto: peugeot
Silnik: 1,9 hdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

07 Gru 2013, 16:41

Miałem do czynienia z tym autkiem. W moim przypadku straszne problemy były z szyberdachem, centralnym zamkiem oraz elektrycznymi szybami. Problemem były pospinane na krótko przewody w skrzynce z bezpiecznikami, i gdzie nigdzie występowały spięcia. Poprzedni właściciel wymienił coś kombinował. Polecam oddać autko do elektryka samochodowego, wypunktować mu co się dzieje, co ma naprawić, wyłożyć parę złotych na naprawę i nie kombinować na własną rękę ponieważ z elektryką w samochodzie nie ma żartów, od byle radia mogą się grzać przewody, może się coś zapalić.
gruszon18
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 09 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Golf 3
Silnik: 1.8 GT KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

08 Gru 2013, 10:10

Witam.Oddalam autko do elektryka i okazalo sie ze do wymiany mialam czujnik dotyku dloni ktory znajduje sie w klamce ,dostala sie woda i tak sie dzialo ze szyba chodzila wymienilam klamke i jest oki.Swiatlo pan tez naprawil ,poprostu bylo rozszczelnione i robilo sie zwarcie poniewz dostalo wilgoci .Polecam elektyka z Radomia moge dac namiar jezeli ktos bylby zainteresowany ,przystepne koszty naprawy.Ogolnie jestem zadowolona z tego autka ,male spalanie.
karolcia10
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 01 2000
Auto: peugeot
Silnik: 1,9 hdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus HS 250h
    Samochodem, który trafił do regularnej sprzedaży, był natomiast Lexus HS. Auto sprzedawano w Japonii i Stanach Zjednoczonych, ale oficjalnie nigdy nie trafiło do Europy, dlatego w Polsce praktycznie go nie znamy. Model ...