REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Myślę że tak tam nie powinno być oleju. Zlokalizuj skąd przedostaje się tam olej, czy jest to odma czy też EGR?Mati051 napisał(a):Przyczyną kolcenia może być bardzo mały wyciek oleju z przepustnicy?
Ty masz silnik 1.6 HDi 109 KM ( DV6TED4 ) więc masz pompowtryskiwacze. Jak powiedział że sprawdził wtryski pewnie miał na myśli pompowtryskiwacze. Tu masz opisane różnice jak-odroznic-w-dieslu-pompowtryski-od-wtryskiwaczy-vt108861.htmMati051 napisał(a):Wyjął sprawdzić wtryski a pomowtrysków nie sprawdził. Jak?
A katalizator masz?Mati051 napisał(a):DPF (FAP) jest wybity
Wygląda mi to na problem z wtryskami.Mati051 napisał(a):na turbinę sadzą spaliny bo źle jest coś spasowane, ale to nie powód kopcenia
Taka możliwość zawsze istnieje choć widziałem np. forda 1.6 TDCi po wycięciu DPFa który też puszczał dym nawet przy jakimś niewielkim dodaniu gazu a wszystko miał ustawione prawidłowo i nie dało się tego wyeliminować. Jak miał DPF było lepiej ale wymagał on regeneracji a właściciel zdecydował się na usunięcie bo było tańsze.Mati051 napisał(a): ktoś mógł źle zrobić mapę wtrysków?