Peugeot 307 sw pedał hamulca nie odbija do końca

25 Kwi 2019, 21:50

Witam, w Peugeocie zaczęły świecić mi cały czas światła stop, więc szukając problemu zauważyłem, że pedał hamulca nie odbija do końca brakuje kilku milimetrów żeby dotknął czujnika stopu i wyłączył swiatla. Jeśli noga trochę podniosę pedał to światła się wyłączają. Co to może być ? Hamulce normalnie hamują tylko brakuje kilku milimetrow da się to jakoś wyregulować? Na boki też trochę goni ten pedał dzięki za odpowiedź :)
Quigo
Obserwowany

26 Kwi 2019, 13:55

W pierwszej kolejności trzeba sprawdzić odpowietrzenie hamulców. Problem może być też w okolicach samego pedału ale sprawdź w pierwszej kolejności odpowietrzenie układu hamulcowego.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Kwi 2019, 14:15

Nie trzeba sprawdzać hamulców. To nie ma nic z tym wspólnego. Samego pedału hamulca się nie da wyregulować, ale reguluje się wysokość położenia czujnika. Może masz go delikatnie luźnego i i opadł. Jeżeli dobrze pamiętam to można go wkręcać i wykręcać, ale nie jestem pewny - musisz popatrzeć. Ale napewno można go regulować. Przynajmniej w mojej 307-ce.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...