Peugeot 307 sw zbieram info bo chce kupić

06 Sty 2013, 17:56

Chcemy z żona zakupić ten samochód ze względu na atrakcyjna cene w stosunku do rocznika (04-06r) dobre wyposażenie i duza przestronność. Auto jest dość wysokie a o to chodzi zeby foteliki dobrze się montowało dla dzieci.

Mam do Was pytanie jaki silnik wybrać lub które nie wybrać, wstępnie nastawiony jestem na 1.6 benzyna. Ewentualnie jakie inne auta proponujecie w cenie do 16tys.
Raczej zblizone gabarytem do 307 kombi lub sw... pozdrawiam
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

06 Sty 2013, 21:29

Nie mam co prawda peugeota, ale Citroena Xsarę z tym samym silnikiem co ciebie interesuje. Co do silnika jest bardzo oszczędny, na trasie wychodzi spalanie 5,8l/100km a w mieście 7l/100km. Fakt faktem pomimo tych swoich prawie 110KM to jakiś taki trochę przymulony wydaje. Zrobiłem już nią w rok prawie 30000km i żadnych problemów. Może dlatego że auto z pewnego źródła i miało 87000km jak kupowałem. Także silnik mogę polecić.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...