Peugeot 307

12 Cze 2009, 16:29

Witam serdecznie!!!

Postaram sie wam opisać mój problem,mam peugeota 307 2,0 HDI 138km,2001r

Problem polega na tym że samochód jest silny(testowany z ładunkiem pod góre silny i sie nie poddaje) ale podczas jazdy strasznie go muli,tzn przyspieszenie ,ruszanie na światłach itp to katorga przy zmianie biegów z 1 na 2 itd zanim nabierze mocy to maluchem szybciej sie zbiera.Byłem w kulku serwisach tutaj w Anglii i nikt nie wie co jest.Dodam również ze jest po serwisie olej,filtry itd wymienione.Za odpowiedzi serdeczne dzięki
JohnBoy
Nowicjusz

• 12 Cze 2009, 20:46

A podpinałeś go pod komputer czy jakiś błędów nie ma?
    Z tego co wiem to 307 wybitnie gnębią awarie jakiś pierdółek i elektroniki że tak się wyrażę.
    stasiowski121

12 Cze 2009, 20:57

stasiowski121 napisał(a):A podpinałeś go pod komputer czy jakiś błędów nie ma?
    Z tego co wiem to 307 wybitnie gnębią awarie jakiś pierdółek i elektroniki że tak się wyrażę.

Wiesz on był na serwisie ale czy sprawdzali nie wiem

A poza tym na 138km to on powinien śmigac a nie stac w miejscu
    JohnBoy
    Nowicjusz

13 Cze 2009, 07:18

Powinien, masz racje, może EGR się przycina ale to nie są typowe objawy jak dla EGR.
    Sprawdź błędy na komputerze.
    stasiowski121

14 Cze 2009, 09:41

Ja też zacząłbym od elektroniki ,to słaby punkt tych samochodów,niestety pięta Achillesa a szkoda bo o bardziej chwytający za serce samochód w tej klasie trudno!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
      Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...