Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ale chesz koniecznie Peugeota?MiniMiki12 napisał(a):Może polecacie inne silniki benzynowe?
Silnik oka ale te modele mają jeszcze inne problemy np. z elektryką.MiniMiki12 napisał(a):po rozmowie z mechanikiem polecił mi Peugeota 308 1.6 HDI 90km bez filtra cząstek stałych
Kupując kilkuletniego diesla musisz się liczyć z dużymi przebiegami.MiniMiki12 napisał(a):przerażają mnie przebiegi tych aut rzędu 300-350tys. Spalanie ponoć fajne.
To będzie zależało w dużej mierze od stanu w jakim kupisz używane auto a na drugim miejscu od jego ogólnej usterkowości, a dopiero na kolejnym będzie wiek samochodu. Nie napisałeś w jakim ruchu w większości będziesz się nim poruszał a to jest dosyć istotna kwestia nie tyle przy wyborze modelu co samego silnika.MiniMiki12 napisał(a):To moje pierwsze auto i oczekuje od niego możliwie małego wkładu finansowego
Baza z danymi technicznymi samochodów marki PEUGEOT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne PEUGEOT