Peugeot 406 1.8 15minutach jazdy wyłącza się jeden cylinder

06 Sty 2010, 23:19

Witam posiadam Peugeot 406 1.8 16v 1997r
Mój problem polega na tym, że po 15-20 minutach jazdy wyłącza się jeden cylinder od prawej strony 2 a od lewej 3
Zamieniłem świece miejscami i dalej jest to samo.
Problem pojawił się jak odpowietrzałem układ chłodzenia... za silnikiem jest przewód na którym jest mały odpowietrznik odkręca się go i ucieka powietrze, jak już powietrze wyleci leci płyn. Pod ciśnieniem wyskoczyła mi nakrętka i wyleciało kilka litrów płynu, a płyn pryskał na silnik.

Co mogło się popsuć?
Możliwe że to cewka? jeśli tak to jakim cudem się spaliła, przecież można myć silnik... a po za tym nie chodziłby przez 15 minut normalnie.
Proszę o pomoc.
LimeAzilk
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie
  • 23 Lut 2011, 15:55

Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie! No i samochód mam już trochę latek. Jeśli jesteś z warszawy to polecam serwis na Płowieckiej 76, sprawdzeni fachowcy. W każdym razie ja tam właśnie naprawiam swoje autko i w sumie jestem zadowolony. Tam też jeździ moja żona, jak pojawiają sie problemy z jej autem. Spróbuj.
    KrystianZgoda
    Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

23 Lut 2011, 18:27

Może być cewka, jak się rozgrzeje to dostaje przebicia.
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
      Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...