Peugeot 406 coupe 2.2 HDI czy może Toyota Celica, help

02 Maj 2007, 21:54

Łukasz789 napisał(a):Ale my tutaj rozmawiamy o silniku 3,0 V6 benzynowym w 406

ale wcześniej kolega podał przykład audi 3.0. Chcesz jeździdź szybko jeździj benzynką.
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

02 Maj 2007, 22:11

No tak ale ta Audi 3,0 TDI nie jest taka zla ma kopa, choc nie to samo co benzyna ale jest czym pojeździć. Wymażona dla tych którzy chca jeździć szybko i tanio.Wogóle silniki dislowskie aud jakies takie mocna porownując starą a6 2,5 TDi wójka i moje 2,0 TDIdochodze do wniosku że jakby moje lepiej ciągnie.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

02 Maj 2007, 22:50

to nie chodzi o to że ma kopa...widocznie inaczej riozumniemy pojęcie samochód sportowy

dla mnie sportowy to:
skyline
integra
supra
impreza
lancer
m-power
preluda

dla Ciebie

audi w dieselu...także się nie dogadamy
misiekemeryt160
Początkujący

02 Maj 2007, 22:54

misiekemeryt160 jesli chodzi o scislosc to nie pisze o autach sportowych tylko o samochodach w "nadwoziu coupe" a to jest chyba roznica
Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu między zakrętami.
koosik
Nowicjusz

02 Maj 2007, 23:07

a poza tym jak Ty rozumujesz pojecie sportowego auta?? bo sam jestem zaciekawiony, skoro w twoim mniemaniu owy samochod nie musi miec kopa
koosik
Nowicjusz

02 Maj 2007, 23:18

Dla mnie samochód sportowy to samochód który posiada mocny silnik benzynowy(mile widziane turbo,lub zmienne fazy)

twarde zawieszenie,nisko położony środek cięzkości sportowy,ergonomiczne wnetrze,jest lekki śwoetnie sie prowadzi i ma kubełkowe siedzonka(czyli samochody typu:calibra odpadają)
misiekemeryt160
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

03 Maj 2007, 08:37

No to dla mnie nie liczy się wygląd tylko moc silnika w ile dochodzi do 100 i jak jest bezpieczny .Chociaz fajny sportowy wygląd mile widziany.Każdy inaczej ocenia ja mam inne podejście a wy inne.Może jest to spowodowane tym ze mialem w zyciu pare bardzo niebezpiecznych wypadków i inaczej teraz patrze na samochód.Pozatym wcalenie powiedziałem że ja widze samochód sportowy w dislu tylko potwierdzilem że nowy disel z kilkuletnim benzyniakiem mogą miec podobna moc a nawet disel może byc mocniejszy.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

03 Maj 2007, 09:03

nie napisałem że diesle nie są mocne.Jeździłem naprawde mocnymi dieslami i co gadac to gadac mają ciąg.Ale charakterystyka tych silników, waga wg mnie nie nalężą do silników które można wkładać do samochodów sportowych(owszem do jakiegoś rodzinego autka ,bu bezpieczniejsze stało się wyprzedzenia to diesel jak znalazł-szybki oszczędny,ale nie do typowej sportowej jazdy typu wyskok na jakies fajne winkle popzamiastem itp)
misiekemeryt160
Początkujący

03 Maj 2007, 14:43

ok, mi chodzilo glownie o rozwazania na temat tego peugoeta a nie nt innych sportscarow, moje ostatnbie pytanie...jak mozna wykrzesac wiecej mocy z tego diesla i czy ewentualne gazowanie tego silnika v6 sprawdzilo by sie(pomijajac wasze zapewne niepochlebne opinie do LPG) tzn czy widlaste silniki mocno dostaja w dupe na lpg...chodzi mi oczywiscie o sekwencje
kosik
Nowicjusz

03 Maj 2007, 19:11

W dieselku prym wodzi:

chip tuning
oraz zwiększanie ciśnienia doładowania

zaś gaz...kumpel ma audi 2.8 V6 (170KM)

straciła conajmniej z 20 KM przez gaz...dalej idzie ale juz nie ma tego czegoś co miała na benzynce...podejrzewam że francuska jednostka również nie oprze się instalacji gazowej...
misiekemeryt160
Początkujący

03 Maj 2007, 22:04

odnosnie gazu to duzo ludzi twierdzi ze w dobrej sekwencji na hamowni maja identyczna moc lub nawet o 2-3KM wiecej...ale czy brac ot na powaznie tego nie wiem
koosik
Nowicjusz

06 Maj 2007, 00:52

rowniez polecam celice bez porownania w ogole to nie ma sensu porownywac tych 2 samochodow
zyx23
Nowicjusz

Miejscowość: z samego piekla

22 Sie 2010, 23:04

moj "pezo" moze nie najszybszy w miescie ale napewno najladniejszy,czysta przyjemnosc z jazdy- komfort w srodku - toyota sie nie umywa - 406coupe to auto z charakterem
don pedro
Nowicjusz

Miejscowość: krakow