Peugeot 406 coupe hdi - czy warto?

18 Paź 2006, 23:24

Witam Wszystkich!
Stanąłem przed poważnym dylematem... Od dawna czyniłem przymiarki do tego samochodu, a kiedy przyszło co do czego, ogarniają mnie wątpliwości...

Otóż: po pierwsze, chciałem zapytać, czy ma ktoś może doświadczenie zakresie części do tego auta - czy są drogie, czy trudno je dostać i jak ogólnie wygląda jego eksploatacja.

Druga rzecz, to silnik... Jestem nastawiony na diesla, choć ceny są naturalnie wyższe. Za rocznik 2001 około 40.000 to sporo, choć jak za taki samochód - moim zdaniem warto...

A jak jest Waszym zdaniem?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Vect0r, 22 Paź 2006, 13:28, edytowano w sumie 1 raz
Vect0r
Nowicjusz

19 Paź 2006, 20:08

Witam,
406 są fajne. Ciekawy wygląd, stylistyka i wnętrze, ale mając 40tyś to chyba wolałbym kupić VW Passata 1.9TDI albo Audi A6 jakoś bardziej jestem przekonany do tych samochodów ;)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Paź 2006, 13:19

Cóż... rozumiem, jednak takie dywagacje w zasadzie już nie mają znaczenia - jestem zdecydowany - zawsze chciałem go mieć.

Najważniejsze, o co chciałem zapytać, to kwestia części - czy generlanie rzecz ujmując są zbliżone do 406 sedan? Pytam pod kątem dostępności i ceny rzecz jasna...
Pozdrawiam.
Vect0r
Nowicjusz

22 Lut 2007, 08:19

Części do tego modelu zdobedziesz bez problemu sa równie dostepne jak do sedana, prawie tyle samo kosztuja więc bierz bezzastanowienia....
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
    Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...
    Najbardziej komfortowe fotele w historii Lexusa
    Wyobraź sobie, że wstając z fotela samochodu po długiej podróży czujesz się bardziej fizycznie i psychicznie zrelaksowany, niż na początku jazdy. Taki właśnie cel przyświecał projektantom nowego Lexusa LS. Czerpiąc ...