REKLAMA
Witam.
Czy silnik 2.0 132km z Peugeota 406 coupe rocznik 98 nadaje się aby założyć instalacje gazową? Jeśli tak to jaką?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc gdyż jestem zupełnie zielony w temacie instalacji gazowych.
Pozdrawiam
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czy jeździłeś kiedyś samochodem z instalacją LPG? Wiesz jak wglądają koszty utrzymania takiego samochodu i jaka jest różnica w stosunku do jazdy na benzynie oraz oszczędności wynikające z tego faktu?fiatcoupe napisał(a):Gazowanie czegoś takiego to profanacja.Jeżeli liczysz na jakiekolwiek "oszczędności" to wiedz,że są one pozorne-iluzoryczne.W dłuższej perspektywie zakładając,że będziesz mało robił tras-więcej stracisz niż zyskasz.
Dużo, moim zdaniem w cyklu mieszanym powinieneś zmieścić się w około 10l nawet w taką pogodę gdzie klima chłodzi cały czas tak jak obecnie 33 stopnie na zewnątrz.Adios22 napisał(a):czy to normalne że mój egzemplarz pali prawie 14l w cyklu mieszanym
fiatcoupe napisał(a):.To tak jak byś gościowi w Ferrari zaproponował gaz
Każdy ma swoje zdanie. Widziałem nie jeden samochód z dużym silnikiem w którym można by tak powiedzieć jak Ty to zrobiłeś i właścicieli stać było na jazdę na Pb a jednak zakładali LPG i nikt nie wspominał o tym w taki sposób.fiatcoupe napisał(a):"gaz w takim aucie" i podobnych to wioska i profanacja
Dokładnie, różnicę mamy dopiero jak podjeżdżamy zatankowaćdjkranc napisał(a):jeżeli auto jeździ tak samo to co to za różnica czy lejesz PB ON czy LPG?
Cichy77 napisał(a):Ja uważam ze skoro można założyć LPG i cieszyć się tańszą jazdą bez utraty mocy, a dzięki odłożonej kasie doinwestować auto to jest to jak najbardziej dobre wyjście.
fiatcoupe napisał(a):Nie wszystkie auta są stworzone do jazdy na LPG-szczególnie te usportowione i z turbo doładowaniem.Wiesz dlaczego-? bo one "nie jeżdżą" one..latają
Kolego jeżdżę na LPG od końca lat 90tych więc coś na ten temat wiem Przejechałem na tym paliwie setki tysięcy km Tu nikt nie oszukuje "zasad działania silnika", proponuję Ci zrobić tak jak napisał @djkrancfiatcoupe napisał(a): bo rozumiem auta nie masz ) Praw fizyki i zasad działania silnika nie oszukasz