PEUGEOT 406 czy Ranault Laguna

09 Wrz 2008, 19:32

A jeszcze pytanie passat czy 406
kaza2
Nowicjusz

09 Wrz 2008, 19:47

oczywiście, że passat
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Wrz 2008, 22:46

też passat lepsze niemieckie niż francuskie :)
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 22:36

EXAL napisał(a):też passat lepsze niemieckie niż francuskie :)

Nie wiem czemu wszycy podniecaja sie tymi niemieckimi autami ze takie wspaniale itd. Nowe modele owszem, ale jeżeli miałbym brać za podobna cene passata z 93 roku lub renaulta megane/laguna z 96 roku, wybralbym bez zastanowienia nowszy. Dlaczego? Sasiad ma passata b3 i srednio co 2 tygodnie musi sie przy nim grzebac, to pompa wody, to rozrusznik, to nagrzewnica, to łożysko to półośka, to znowu coś cieknie... Dlaczego wzial passata? - Bo niemiecki... Kuzym ma właśnie kilka lat młodszego renaulta i praktycznie zero napraw, jedynie wymiana plynow itd...
zahyr
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 22:56

popieram , ludzie na tym forum wogole nie maja do czynienia z francuzami , poprostu zaduzo się naczytali głupich postów na forum , to tylko kolejny , głupi stereotyp że francuzy się psują a niemcy/japonce nie
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 00:01

Tak to sobie tłumacz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

13 Wrz 2008, 10:58

tak , widzę że nie ma już wdz_ i ty zrobiłeś się największym cwaniakiem na forum , jak czasami widzę twoje wypowiedzi to zachowujesz się tu jak jakiś admin
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 11:31

straszne rzeczy
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 12:12

Ja jakoś nie mam wyrobionego zdania na temat Francózów , gdyż mamy w rodzinie już 6 rok xsare picasso najechane ma 240tys z czego 200na samym gazie i auto jeździ dalej na syntetyku(nie bierze oleju) i ma się dobrze, i prawdę mówiąc nie mieliśmy z nią problemów poza rzeczami wynikającymi z eksploatacji, jedyne problemy (duże problemy) mieliśmy z gazem . i właściwie tyle wiem na temat francuzów , nie podobają mi się rozwiązania z kartami (jak padnie bateria nic nie zrobisz), tak samo ręczn elektryczny(espace) jak aku Ci siądzie NIE RUSZYSZ AUTA bo ręcznego nie odblokujesz!!! tyle z doświadczeń reszta z opini a opinię mają nie najlepszą .
papa
Początkujący

05 Paź 2008, 10:50

Witam. Też właśnie zmieniam auto. Długo się zastanawiałem jakie kupić auto klasy średniej za około 10 tyś i wybór padł na Peugeota 406. Jest to najbardziej udany model Peugeota. Ma bardzo trwałe silniki. Taksówkarze robia nimi kilkaset tys kilometrów bez problemowo. Jest to samochód komfortowy, linia nadwozia się nie starzeje, ceny części nie odstraszają.Polecam 2.0 136KM, Ja oczywiście z gazem. Przy moich zarobkach cena benzyny jest jeszcze za droga:)
1927damian
Nowicjusz

Miejscowość: Grójec

05 Paź 2008, 23:06

Dzięki za info.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Paź 2008, 13:41

Tak się składa że mój ojciec miał przez wiele lat 405 a teraz zakupił Passata i znienawidził przez ten samochód WV.Nie przez to że się psuje ale przez to jak źle się nim jeździ , zero schowków zero wygodny.Teraz szuka jakieś 405 a to o czymś świadczy.
astro007
Aktywny