PEUGEOT 406

13 Gru 2009, 16:50

Witam. Mam mały problem z tylnym lewym kołem w peugeot 406 1998r. Koło jest połozone do środka tzn nie stoi prosto tylko skośnie. Tnie wewnetrzna strone opony od tego. Wszystkie tuleje gumowe są dobre. Sprawdzałem to sam jak i w stacji diagnostycznej. Przed zakupem auta poprzedni właściciel uderzył tym kołem w kamień co widać na progu blisko koła. Zmieniał również łożysko i beben hamulcowy. Czy mogł xle coś złożyć tzn brak jakiś podkładek (dystansow)? czy moze któryś stabilizator jest zgięty (golym okiem nie widac). Proszę o pomoc bo szkoda opon a do mechanika nie pojade bo mam to rozebrane juz. Dzięki
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
  • 13 Gru 2009, 17:24

Na stacji nie potrafił stwierdzić czy zawieszenie jest OK? Jedź na inną stację...
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

13 Gru 2009, 19:40

Skoro uderzył w kamień napewno coś pokrzywił samo z siebie to nie wyszło i ci sprzedał. Tak jak kolega pisze trzeba jechać i sprawdzić geometrie podwozaia może być zgięty tylni wachacz lub belka nośna.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Wywrotki giganty to największe ciężarówki na świecie
      Wozidła sztywnoramowe to największe na świecie pojazdy kołowe. Ładowność największych z nich znacznie przekracza 300 t, a wielkość odpowiada dużemu jednorodzinnemu domowi. Zbudowanie tak imponujących rozmiarami pojazdów ...