REKLAMA
samochód o który się rozchodzi to Peugeot 407sw V6 3l benzyna, rocznik 2005, przebieg 101000km.
Wiec tak, od jakiegos czasu mam drobny problem a raczej objawy odpalania zimnego silnika, tu link do obejrzenia:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
słychac na nim wyraźne stukanie i przez jakąs minutkę silnik jest bardzo nie spokojny... do dziś niewiem dokładnie co to moze być..? niewiem czy jedno z drugim ma cos wpólnego ale
teraz niestety doszło do sytuacji że silnik podczas jazdy na autostradzie zgasł mi i juz niechciał odpalić... skończyło się odholowaniem.. pare godzin pózniej samochód jednak odpali.. ale gdy olej sie rozgrzał samochód zgasł... aktualnie już w ogóle nie odpala... wymieniłem czujnik zmiennych faz rozrzadu ponieważ puszczał olej ale to nic nie zmieniło...sprawdziłem to i owo.. paliwo dostaje, iskra jest, rozrusznik kręci, akumulator w porzadku.. wiec jak narazie nic innego mi do głowy nie przychodzi.. a wiec szukam pomocy... coś tam potrafię zrobie więc jak ktoś pomoże da rade samemu to ogarnąć, chciałbym sobie koszta warsztatu zaoszczedzić... później dodam jeszcze szczegóły po wyczytaniu komputera...