Chciałabym wziąć samochód w leasing na DG.
Poważnie rozważałam Focusa 1.0 125KM, ale zaczęłam mieć wątpliwości i szukać dalej, więc może tu ktoś mi pomoże.
Przewiduję, że głównie będę jeździć po mieście (Wwa), więc przydałoby się coś dynamicznego. Do tego co jakiś czas dłuższy wyjazd służbowy (np. Kraków, Łódź, nie bardzo daleko raczej) - pewnie co ok. 2-3 miesiące. Przewiduję też wyjazdy do Szczecina, czyli jakieś 550km. Ogólnie raczej małe przebiegi roczne.
Jeździć będę głównie sama (ew. +1 os), więc nie potrzebuję dużo miejsca z tyłu. Raczej duży bagażnik też nie jest priorytetem.
Owego Focusa mogłabym mieć z rabatem z 80 tys. na ok. 64 tys. brutto (Trend + GoldX + Winter2 + jeszcze jakieś drobiazgi).
Nie ukrywam, że podoba mi się perspektywa 125KM z litra, ale jednak mam obawy co do turbobenzyny. Niby opinie jak na razie są dobre, ale trochę boję się, że nagle coś wyjdzie, jak w TSI od VW.
Nie ukrywam też, że ważny jest wygląd.
![Razz :P]()
Bardzo podobają mi się nowe Mazdy 3, ale z kalkulacji pi x oko wychodziło mi, że są droższe (tzn. Mazda nie daje 16k rabatu).
Poza tym dochodzi jeszcze kwestia ubezpieczenia - przy silniku 1.5 czy 2.0 będzie zapewne wyższe. A że to będzie mój pierwszy samochód (prawo jazdy mam ponad 10 lat, ale z samochodem wcześniej się nie zeszło), pakiet ubezpieczenia pewnie i tak nie wyjdzie super-tanio.
Taki mam problem... Gdyby komuś, po przebrnięciu przez mój wywód, zaświtało w głowie jakieś rozwiązanie, będę wdzięczna.
![Uśmiechnięty :)]()