Peugeot 407 czy honda civic 5D ? Wasze opinie,rady...

24 Kwi 2007, 23:51

Witam!

Niedługo zamierzam nabyć nowe autko - peugeota 407 bądź honde civic 5D. Macie może jakieś rady, opinie dotyczące tych samochodów, ich wad i zalet? Jakie jest Wasze zdanie na ich temat? Który uważacie za lepszy...?

Z góry dzięki za wszelkie info, za Wasze opinie.

Pozdrawiam.
zbysio_07
Nowicjusz

25 Kwi 2007, 08:01

Wiesz co ja jestem zwolennikiem Peugotów ale jest jeden wyjątek wswzystkie auta teraz produkowane przez ten koncern to podobno badziewie więc weź Civica.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

28 Kwi 2007, 11:06

Zdecydowanie lepszym wyborem będzie Civic. Francuzi są technologicznie jeszcze w tyle w stosunku do japończyków.
Nie wiem jak wygląda sprawa zawieszenia w nowym civie, ale starsze hondy miały mniej komfortowe zawieszenie od francuzów, co z jednej strony jest wadą, a z drugiej zaletą. (mniej komfortowe, ale samochód lepiej prowazdi się w zakrętach).
Tylko, czy jedna sensowna zaleta puga przeważa nad opłacalnością jego zakupu? Moim zdaniem nie :)
jaco_krk
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

02 Maj 2007, 10:57

"podobno to badziewie", a jakby mowili ze ma osiagi bolidu F 1, to pewnie tez by sie przyjela taka opinia, 407 mam na codzien a i mialem okazje jechac nowym civiciem, i jak dla mnie wyglad civica jest koszmarny, ale to moje zdanie, a co d peugeota to jest przede wszystkim ogromny, zawieszenie dobrze czuje sie na naszych drogach, a z silnikiem tez nie mialem zadnych problemow, i ogolnie jest tyo bardzo sympatyczne auto i osobiscie nie zgadzam sie ze francuzi sa w tyle za japoncami
pokoj
Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu między zakrętami.
koosik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...