Peugeot 407 czy honda civic 5D ? Wasze opinie,rady...

24 Kwi 2007, 22:51

Witam!

Niedługo zamierzam nabyć nowe autko - peugeota 407 bądź honde civic 5D. Macie może jakieś rady, opinie dotyczące tych samochodów, ich wad i zalet? Jakie jest Wasze zdanie na ich temat? Który uważacie za lepszy...?

Z góry dzięki za wszelkie info, za Wasze opinie.

Pozdrawiam.
zbysio_07
Nowicjusz

25 Kwi 2007, 07:01

Wiesz co ja jestem zwolennikiem Peugotów ale jest jeden wyjątek wswzystkie auta teraz produkowane przez ten koncern to podobno badziewie więc weź Civica.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

28 Kwi 2007, 10:06

Zdecydowanie lepszym wyborem będzie Civic. Francuzi są technologicznie jeszcze w tyle w stosunku do japończyków.
Nie wiem jak wygląda sprawa zawieszenia w nowym civie, ale starsze hondy miały mniej komfortowe zawieszenie od francuzów, co z jednej strony jest wadą, a z drugiej zaletą. (mniej komfortowe, ale samochód lepiej prowazdi się w zakrętach).
Tylko, czy jedna sensowna zaleta puga przeważa nad opłacalnością jego zakupu? Moim zdaniem nie :)
jaco_krk
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

02 Maj 2007, 09:57

"podobno to badziewie", a jakby mowili ze ma osiagi bolidu F 1, to pewnie tez by sie przyjela taka opinia, 407 mam na codzien a i mialem okazje jechac nowym civiciem, i jak dla mnie wyglad civica jest koszmarny, ale to moje zdanie, a co d peugeota to jest przede wszystkim ogromny, zawieszenie dobrze czuje sie na naszych drogach, a z silnikiem tez nie mialem zadnych problemow, i ogolnie jest tyo bardzo sympatyczne auto i osobiscie nie zgadzam sie ze francuzi sa w tyle za japoncami
pokoj
Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu między zakrętami.
koosik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...