Toyota Yaris - czy - Peugeot 206

29 Kwi 2007, 18:54

Hej,
ktory z w/w samochodow bylby lepszy/tanszy w exploatacji, mniej awaryjny?
Ogolnie chodzi o modele z 2000-2001r, z wyposazeniem min. klimatyzacja,
el.szyby, wspomaganie kierownicy. A moze w ogole cos innego? Cena nie moze byc wieksza niz 20tys zl a auto starsze niz z 2000r.
Cos polecacie?
Z gory dzieki!
Quilkhak
Nowicjusz

29 Kwi 2007, 20:15

Obydwa mi się nie podobaja ale wziołbym Yarisa bo w końcu Toyota a co do awaryjności podobnna ale mimo że jestem fanem Peugotow nie jestem przekonany do 206.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

29 Kwi 2007, 20:49

dlaczego nie jestes przekonany?
Quilkhak
Nowicjusz

29 Kwi 2007, 21:08

Quilkhak :lol: Łukasz789 na postawione pytanie Ci nie odpowie... :wink: Toyota yaris jest bardzo bezawaryjna i mało pali, tak ok. 6/100.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

29 Kwi 2007, 21:55

Dzieki, no ale peugeot to prawie taki sam silnik.
Bardziej podoba mi sie peugeot, ale boje sie drogich czesci i awaryjnosci. Jesli mialby ciut wiecej palic to trudno, cos za cos :) Wiesz cos na temat cen czesci i awaryjnosci tych dwoch autek? Yariska staje sie coraz bardziej popularnym 'kobiecym maluchem na zakupy' wiec ta popularnosc moze sprawic ze czesci beda naprawde tanie, nie wiem jak to sie ma do peugeota. Help :]
Quilkhak
Nowicjusz

02 Maj 2007, 15:28

Weź raczej Yarisa bo to w końcu Toyota , nieznam osób które by jeździły 20- tkami więc nie znam niektórzy je chwala niektorzy ganią.a Toyota to sprawdzona firma, ktora według mnie robi chyba jedne z najlepszych jak nie najlepsze samochody.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

02 Maj 2007, 18:45

toyota zdecydowanie... japońska precyzja silnik 1.0 VVTI ma 68 koni i jest naprawdę żwawy.
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO