Peugeot 407 + po stacyjce

01 Mar 2020, 15:50

Czy ktoś z was wie, gdzie pod maską w tym aucie szukać + po stacyjce, albo jeszcze lepiej po uruchomieniu silnika? Kiedyś to gdzieś miałem i nie umiem znaleźć :bored:
Rodzaj silnika wiem, że nie ma znaczenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Mar 2020, 10:58

Wiesz co ostatnio szukałem podobnego problemu i możesz sprawdzić czy to jest prawidłowe. Sprawdź w skrzynce bezpieczników obok bezpiecznika F11 (jest on chyba od dmuchawy) powinna być tam duża wtyczka z dwoma kablami. W tej wtyczce obydwa kable to są plusy ale na jednym z nich napięcie pojawia się po zapłonie czyli przekręceniu kluczyka a na drugim pojawia się plus dopiero po odpaleniu silnika.

Daj znać czy faktycznie tak jest.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Mar 2020, 22:03

Zgadza się - też znalazłem coś takiego. W sobotę będę się z tym bawił to dam znać, czy tak jest. Z tego co kojarzę, to jest tam taka wtyczka. Dzięki za odzew :ok:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...