Peugeot 407 ( trzaski przy hamowaniu , manewrach parkingowych )

19 Mar 2016, 15:48

Witam ! Mam z dziwnymi trzaskami , najczęściej są słyszalne przy hamowaniu , ale po jakimś czasie już na nierównych nawierzchniach przy małej prędkości . Usterka jest zlokalizowana , mianowicie już dwa razy miałem przykręcane śruby na sankach silnika , i niby gdzieś na wahaczu , mechanik mówił mi że nie to że te śruby się odkręcają ale po dokręceniu ich wszystkich nie trzeszczy ale po miesiącu znowu powoli trzaski wracają. I nie wiem właśnie co robić , zasugerował mi że następnym razem jak zacznie znowu trzeszczeć trzeba by było rozebrać lewą stronę cały wahacz ( po lewej strony to dotyczy )i na nowo wszystko złożyć ( zastanawiam się czy po prostu nie założyć nowych śrub może stare gdzieś mają na gwincie coś nie tak , albo wziąść je na silikon jeszcze ?) jak myślicie ?
Replikant
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 04 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot 407
Silnik: 1.6HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

22 Mar 2016, 08:40

Właśnie to samo miałem napisać,czyli na początek spróbować założyć nowe śruby i zobaczyć czy pomoże,a rozbierać dopiero jeżeli ten zabieg nie zda egzaminu.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M1 Hommage 2008
    Koncept zbudowany w celu uczczenia dwóch protoplastów: BMW M1 (1978) oraz BMW Turbo (1972). BMW M1 Hommage potwierdza zatem przywiązanie marki do historii i demonstruje sposób, w jaki dziedzictwo BMW ...
    Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...