Witam.
Mam problem z elektryka w peugeocie 607 2.2 benzyna 158km (2001r)
Problem pojawił się po wymianie akumulatora na nowy a właściwie kilka dni po wymianie.
Pierwsze co mnie zaniepokoiło to wariujące zegary – po uruchomieniu silnika i rozpoczęciu jazdy wskazówki działały a po chwili cały zegar tak jakby gasł i wskazówki opadały mimo ze kontynuowałem jazdę , po kilku minutach znowu odpaliły i po chwili znowu gasły i tak na zmianę.
Jednak ten problem samoczynnie ustał auto odpala na dotyk zegary działają poprawnie , pojawiły się za to inne problemy :
- niedziałający centralny zamek ( nie mogę zamknąć samochodu z kluczyka , po wciśnięciu guzika migają kierunkowskazy auto się nie zamyka )
- nie mogę wyłączyć świateł mijania poprzez przełącznik przy kierownicy ( światła same gasną po wyłączeniu samochodu i odczekaniu ok. 20-30 sekund ,) po otworzeniu drzwi samochodu światła same się włączają , najpierw zapala się jedna lampa po kilku sekundach druga,
- na desce
kontrolka od świateł mijania się świeci nie mogę włączyć świateł drogowych – brak kontrolki na desce , brak świateł
- mogę ustawić tylko jedno lusterko od strony kierowcy
- nie mogę otworzyć szyb za pomocą przycisków sterowania szyb znajdujących się po stronie kierowcy – każda szyba otwiera się ale po wciśnięciu przycisku znajdującego się po stronie szyby
- nie mogę otworzyć bagażnika za pomocą przycisku „607”
Dodam ze auto nie ma problemu z rozruchem odpala bez problemu , inne „akcesoria” sterowane elektrycznie jak roleta, szyberdach , siedzenia działają bez zarzutu jednak coś się podziało z wyżej wymienionymi a przy aucie nie było nic grzebane oprócz wymiany akumulatora.
Spotkał się już ktoś z takimi usterkami ? Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Pozdrawiam.