Peugeot 607 problem z elektroniką

07 Lis 2020, 18:35

Witam
Mam problem z Peguot 607; 2,0 HDI; 136KM; 2006 r.
Mam "dyskotekę" na desce rozdzielczej, wyświetlają mi się CHYBA wszystkie możliwe błędy począwszy od USZKODZONEJ ŻAROWKI poprzez problem z ABS, ASR, WYSOKĄ TEMP. SILNIKA, czy UKŁADEM KIEROWNICZYM, na PROBLEMIE ZARZĄDZANIA SILNIKIEM KOŃCZĄC. Często podczas próby wyłączenia silnika, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki silnik nadal pracuje
robin9313
Obserwowany

07 Lis 2020, 20:12

To teraz pytanie czy te błędy są prawdziwe czy fałszywe?

Generalnie jeżeli chodzi o problem z kontrolka mi to zacząłbym od sprawdzenia złącza które idzie do licznika i potraktowania go kontaktem.

robin9313 napisał(a):Często podczas próby wyłączenia silnika, po wyjęciu kluczyka ze stacyjki silnik nadal pracuje
Ten problem najczęściej dotyczy samej stacyjki która ma wyrobione już wnętrze przez co kluczyk nie zawsze prawidłowo ją rozłączy. Problemem może być też przekaźnik który pomimo rozłączenia prądu w stacyjce nie rozłącza się.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Lis 2020, 20:33

Kontrolki raczej są fałszywe auto pracuje i działa poza tym normalnie, tak jakby wyłącza pewne funkcje jak choćby automatyczne zapalanie świateł czy asystenta parkowania ale po chwili wraca, w czasie postoju wyłącza nawiew powietrza do kabiny.
Co to znaczy podłączyć do kontaktu?
robin9313
Obserwowany

08 Lis 2020, 10:15

Tutaj nie ma recepty, zacznij od podmianki akumulatora jeżeli to nic nie da to szukanie usterki przez elektryka.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Lis 2020, 14:12

Tu może być problem z alternatorem oraz z przewodem do kontrolki/informacji o braku ładowania. Na początek sprawdź, czy jest ładowanie aku i jakie ono jest.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000