Peugeot Expert grudzień 1995 1,9 D 51kW

04 Maj 2010, 13:15

witam

mam peugota experta z grudnia 1995roku 1.9 D 51kW :mrgreen:
auto nie posiada systemu ABS

strzelaja mi juz przeguby i chcem kupic nowe tylko nie bardzo moge znaleśc bez ABS
wiec.....czy moge założyć przeguby z abs do auta z abs ???

link do allegro ....

[link do oferty na Allegro wygasł]

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mateuszxxxx4, 04 Maj 2010, 13:57, edytowano w sumie 1 raz
mateuszxxxx4
Nowicjusz

Miejscowość: wschowa
  • 04 Maj 2010, 15:27

Możesz, ale po co? :grin:
    Tu masz do auta bez ABS.
    [link do oferty na Allegro wygasł]

Przegub który potrzebujesz dla auta bez ABS i z ABS różnił się tylko pierścieniem zębatym. Wszystkie pozostałe wymiary są takie same czyli:
    - ilość zębów na zewnątrz: 27
    - ilość zębów w wewnątrz: 34
    - ilość zębów pierścienia ABS'u(jeżeli występuje): 48
    - średnica pierścienia uszczelniającego: 59 mm
    - średnica zewnętrzna: 90 mm (i tu mała uwaga. Sprzedawca z Twojego linku prawdopodobnie się pierdolną i wpisał tu 99mm, sprawdzałem na innych stronach internetowych i wszyscy podają 90 mm, także gdybyś chciał to kupić należało by to wyjaśnić)
    Kenji
    Początkujący

Miejscowość: Łódzkie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford Sierra - samochód do driftu
      Sierra to model dobrze znany fanom motorsportu. Rajdówki oparte na tym aucie na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku szalały na odcinkach specjalnych Rajdowych Mistrzostw Świata. A w Polsce kojarzymy ten samochód ...
      Audi Q8 e-tron edition Dakar
      Zainspirowany najważniejszym rajdem pustynnym na świecie, Audi Q8 e-tron edition Dakar wyróżnia się swoją unikalną stylistyką i wyjątkowymi funkcjonalnościami. Zewnętrzny design tej specjalnej edycji przyciąga uwagę ...