Skoda Octavia 1.9 tdi

04 Maj 2010, 14:53

posiadam skoda octavie 1 silnik 1.9 tdi slx. jestem nowy i mam nasptepujacy problem. gdy dzis z tata chcielismy wyjechac samochodem po odpaleniu zaraz zgazl. po ponownej probie odpalenia samochodu nie pojawily sie zadne kontrolki rozrusznik krecil ale nic. tata zostal zmuszony pojechac do pracy autobusem a ja zostalem z problemem. gdy posprawdzalem wszystkie bezpieczniki ( wszystkie cale) podlaczylem prostownik i skoda przemowila. lecz po odlaczeniu i probie zapalenia bez prostownika nic a nic . zaczely sie dziac dziwne rzeczy. palily sie cczesc diod a reszta w takim jakby polmroku. skoda niechcial przekrecic i zaraz pozniej jakby resetowal sie komputer na monitorku gdzie jest przebieg pokaazywaly sie tak jakby drukowane rosyjskie male g i nic . cofalem kluczyk i wszystkie diody zaczely swiecic normalnie tak jka po zgaszeniu samochodu. pomocy. dodaje ze jestem swiezy i mam strach w oczach :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowany przez plastii3, 04 Maj 2010, 16:20, edytowano w sumie 1 raz
plastii3
Nowicjusz

Miejscowość: Złotniki Kujawskie
  • 04 Maj 2010, 15:39

sprawdz napiecie akumulatora miernikiem .
    Moze padl akumulator , jesli amsz mozliwosc wymienic na inny i sprawdzic co sie dzieje.\
    Jesli nie to to doradzam udac sie do elektryka
    dark13
    Początkujący

Miejscowość: szczecin

04 Maj 2010, 15:41

wlasnie akumultor dziala bo jakos radio chodzi normalnie. jutro do elektryka tylko ch...a co jest nie wiem naprawde :(
    plastii3
    Nowicjusz

Miejscowość: Złotniki Kujawskie

04 Maj 2010, 16:22

Najpierw naładuj akumulator do pełna, a następnie uruchom silnik. Jak zaskoczy, sprawdz napiecie ładowania, a następnie prąd pobierany z akumulatora na wyłączonym silniku i wyłączonych wszystkich odbiornikach typu radi, postojówki, alarm itd.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne