Peugeot Partner 1.9d - nie zawsze odpala

24 Paź 2020, 19:09

Witam wszystkich. Chciałbym się poradzić ponieważ niemam już pomysłu co może dolegać mojemu Peugeotowi. Otóż sporadycznie się zdarza zwłaszcza po nocy lub dłuższym postoju, że po przekręceniu kluczyka nie pojawia mi się kontrolka grzania świec żarowych oraz ikonka check engine. Bez tych ikonek można sobie kręcić i kręcić ale auto nie odpali tylko rozładuje akumulator. Sprawdzałem stacyjkę wszystko z nią jest ok. Sprawdzałem immo i po odłączeniu go pojawia się kontrolka informująca ze został odłączony - czyli działa. Niewiem czy wymienić jeszcze świece żarowe czy może problem tkwi gdzie indziej.

Pozdrawiam Lukasz
Lukaszeq
Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn
Prawo jazdy: 15 04 2008
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: BMW e46 323i
Silnik: 2.5 170 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • 25 Paź 2020, 11:30

A czy w tym przypadku pomaga wyłączenie zapłonu i ponowne włączenie? generalnie wygląda to na jakiś problem elektryczny lub jakieś odcięcie, blokadę.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Paź 2020, 12:15

Witaj. Wyłączanie i wlaczanie zapłonu pomaga. Wczoraj chyba za 15 razem się udało.
    Lukaszeq
    Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn
    Prawo jazdy: 15 04 2008
    Przebieg/rok: 24tys. km
    Auto: BMW e46 323i
    Silnik: 2.5 170 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Alkohol przyczyną 25% ofiar na drogach
      Około 25% wszystkich ofiar śmiertelnych wypadków drogowych w Unii Europejskiej ma związek ze spożyciem alkoholu − wynika ze statystyk przedstawionych w raporcie Europejskiego Obserwatorium Bezpieczeństwa Ruchu ...