Peugeot Partner srebrny metalik

16 Cze 2010, 19:43

Witam! Specjalnie sie zarejestrowałem na forum bo mam bardzo ważną sprawe :(

Ojciec z matką wyjechali na wakacje juz w sumie na 2 tyg. i zostawili 2 samochód. Więc nim sobie cmykam i postanowiłem go wymyć... Było troche takich rzeczy, których sie nie dało wymyć normalna stroną gąbki więc użyłem drugiej... która była twardsza i tak w paru miejscach przetarłem. Jestem idiotą no ale o tym dowiedziałem sie jak auto wyschło a ja zobaczyłem mój efakt pracy... zwłaszcza na masce jest dużo takich bielszych kółek od tego mojego "mycia"... i wygląda troche jak dalmatyńczyk.

I poratujcie! Czym moge te "kółka" zniwelować do koloru nadwozia? Pastą jakąś? Jakimiś specjalnymi środkami czy to już tylko do malowania jest? Kurde nie chce żeby rodzice się zorientowali zanim przyjadą :(
Sparrow
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Katowice

16 Cze 2010, 19:54

Podjedż do jakiego warsztatu lakierniczego . pokaż im palcem co s.....łeś i wysłuchaj werdyktu . Mam nadzieje że orzekną iż polerka maszynowa załatwi problem
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

16 Cze 2010, 20:04

Hmm no jaki może być przewidywalny koszt takiego czegoś?

I czy we własnym zakresie mogę czymś popróbować, w sumie chcemy te auto sprzedać i tak no ale jak zrobiłem te rysy to będzie trochę ciężej :(
Sparrow
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Katowice

16 Cze 2010, 20:47

Sparrow napisał(a):Hmm no jaki może być przewidywalny koszt takiego czegoś

To tylko i wyłącznie może wycenić ktoś kto to obejrzy na własne gały.A tak na marginesie : ludzie............ przez internet to możecie sobie kupić deske klozetową a nie ocenić , wycenić koszty naprawy , usługi , tego co żeście spartolili. A czy możesz we własnym zakresie to usunąć to nie wiem . :???: Możesz kupić sobie jakąś paste polerską i polerować .....polerować rączką aż pot z jaj będzie się lać ...............a efekt jaki będzie taki będzie czyli do duszy.
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Cze 2010, 20:48

ziomek wrzuć foty jak to wygląda wogóle ... to wtedy możemy wycenić mniej wiecej naprawe ... x] pozdro
Ziemba
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

700 tysięcy aut elektrycznych na koniec 2017 r. w UE
    Ponad 200 tysięcy pojazdów elektrycznych zostanie zarejestrowanych w UE w 2017 r. Ogólna liczba aut z napędem elektrycznym poruszających się po drogach Starego Kontynentu może wynieść 700 tysięcy – prognozuje ...