Peugeot RCZ dymi

11 Sie 2018, 17:17

Witam od niedawna mam dziwna sytuacje z RCZ silnik 1.6 thp wydech ( końcowy + środek ) przerobiony . Samochód około 4k km był na wymianie klocków , filtra potwietrza , filtra oleju , oraz oleju Mianowicie problem jest taki ze przy mocnym naciśnięciu gazu samochód dymi na biało ... zobaczyłem to dziś dolalałem płynu chłodniczego bo stan był trochę ponad minimum niby już nie kopci ale czy to był problem ? Dzwoniłem do mechanika który mi robił klocki , filtry i olej i tłumaczył mi to w ten sposób ze jest to od tego ze samochód ma przerobiony wydech do tego świeży filtr powietrza i dlatego zakopci przy dodaniu gazu bo ma lepszy przepływ i spaliny szybciej się wydostają ... co o tym sądzicie ?
Pozdrawiam
marian98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1998
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: vw fox
Silnik: 1.4 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Sie 2018, 18:50

A diagnostyka pokazuje coś?
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...