Peugot 307sw i Ford Focus

07 Kwi 2014, 13:24

Witam.

Od kilku tygodni szukam nowego samochodu. Budżet ok. 10 k. Może być trochę mniej, może być trochę więcej. Wszystko zależy od auta.

Generalnie zależy mi na LPG, więc jeśli kupię benzynę, to i tak będę chciał LPG zainstalować.

Wczoraj znalazłem dwa ogłoszenia:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Peugeot podoba mi się bardziej, ma dużo lepsze wyposażenie, ale z instalacją LPG wyszłoby pewnie z 12 500. Dodatkowo dochodzi trochę formalności bo samochód z Niemiec i się trochę obawiam czy nie było przy nim kręcone;)

Focus też jest ładny, ale nasłuchałem się, że gniją itp itd. Dużo tańszy, ale wyposażenie praktycznie zerowe. Szukam czegoś większego, żeby móc bez problenów przewieźć wózek itp.

Będę wdzięczny za opinie i rady.
michalj87
Nowicjusz

Auto: Renaul Megane

07 Kwi 2014, 14:11

Focus z tego rocznika za tyle i z LPG nie wróży niczego dobrego :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Kwi 2014, 14:45

A o Peugeocie co sądzisz?;)
michalj87
Nowicjusz

07 Kwi 2014, 14:49

307 też za tani..
Koniu
Forumowicz VIP

07 Kwi 2014, 15:26

Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz. Ten koleś co sprzedaje Peugeota ma również na sprzedaż Scenica i...

W Opisie Peugeota:
Przebieg auta 167 tys km(dokumenty z Tuv niemieckiego oraz książka serwisowa do 120 tys km 10/2010).

W opisie Scenica:
Przebieg auta 169 tys km z książka do 120 tys km 10/2011 oraz dokumentami z tuv niemieckiego z ostatnich lat

Nie jest to dziwne, że podobne przebiegi i do pewnego momentu tylko udokumentowane?
michalj87
Nowicjusz

07 Kwi 2014, 15:57

Może kupił dwie książki serwisowe i przesyłkę miał za free.. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy S Coupé
    Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...

07 Kwi 2014, 23:29

Ktoś jeszcze ma jakieś rady?;)
michalj87
Nowicjusz

08 Kwi 2014, 04:07

O Focusie zapomnij w kontekście gazu. Taka koncepcja jest obwarowana dużym ryzykiem.Szkoda żebyś się zawiódł kiedy wypalą się gniazda zaworowe w głowicy od wysokiej termiki spalania lpg.
307 ze zwykłym silnikiem benzynowym,może iść do gazu więc jeśli wybierasz między tymi akurat autami i chcesz ten gaz,to wybór już masz. :)
Oczywiście są inne auta zdatne do lpg w tej kasie ale najpierw musiałoby cię takie auto zainteresować.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna