Na samochód chciałbym przeznaczyć około 10 tyś. Auto miało by mi służyć do dojazdów do pracy myślałem nad diesel z racji tego, że w jedną stronę do pracy mam 30 kilometrów obecnie dojeżdżam starą Hondą Civic niestety wydaję stosunkowo dużo na paliwo z racji tego, że ma dosyć wysokie spalanie i znacznie obciąża to mój budżet. Co do Auta chciałbym przede wszystkim żeby miało stosunkowo małe spalanie i jako taki wygląd przyzwoity tanie części zamienne tanie w utrzymaniu. Był by to mój drugi samochód
Mam parę swoich typów którymi oczywiście się podzielę:
Renault Clio (od rocznika 2005) podobno starsze mają problemy z silnikiem i są bardziej awaryjnie nie wiem na ile jest to prawdziwe,
Opel Corsa C - koniecznie pięciodrzwiowa i silnik 1.7 w Diesel żeby jako tako to ruszało benzyna raczej odpada z racji tego, że mam sporo do pracy.
Fiat Seicento - Nawet myślałem żeby kupić coś takiego za 2 tyś i jeździć tanio i najlepiej z gazem z tego co widzę tanie w utrzymaniu części bardzo tanie prosta konstrukcja.
Opel Vectra - nie wiem jak jest z tymi samochodami ale wygląda przyzwoicie niestet nie orientuje się jakie są koszty utrzymanie i tak dalej.
Peugot 206 - Całkiem fajny przyjemny samochód ale podobno awaryjny.
Woj. Mazowieckie
Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie. Doradźcie mi za czym lepiej się rozglądać
![Uśmiechnięty :)]()
Dzięki na pomoc