Peugout 206

10 Mar 2010, 22:31

znawcy od siedmiu bolesci uzytkownicy bezwypadkowych bolidow :razz: ciekawe jak w waszych autach zderzaki na druty powiazne sa a tu beda wysmradzac a wlasciciele fordow niech sie zajmą spawaniem dziur w tych swoich zgnilkach zamiast na forachsiedziec a co do citroenow to fajne auta ale ja z autami sie nie żenie wiec niedlugo bede testowal inny chociaz ten mi sluzy dobrze
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

10 Mar 2010, 22:34

tower napisał(a):znawcy od siedmiu bolesci uzytkownicy bezwypadkowych bolidow

Człowieku o co Tobie chodzi? Żal Ci dupę ściska, że niektórzy potrafią ocenić stan auta po fotkach a Ty nie? Czy żona Ci nie dała i teraz siedzisz na necie i Cię nosi? Walnij piwo i idź spać a jak forum Ci nie odpowiada to go więcej nie odwiedzaj!
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

10 Mar 2010, 23:13

oj o co wam chodzi? spytalem o porade, kazdy ma swoja i o to chodzi w forach ze kazdy moze sie wypowiedziec za siebie. wszyscy wiemy ze niestety ciezko znalezc niebite auto, a dobra umiejetnoscia jest trafne rozroznianie czy naprawa byla dobra czy nie. ja obecnie mam forda, ojciec peugota, moj ford jest stary wiec nie ma porownania ale nie mam nic do obu marek, niemce tez sa dobre, ale drogie i nie jestem ich wielkim fanem, kazdy ma swoj gust i nie widze sensu zeby przechodzic z upodoban motoryzacyjnych do kwesti żony ;)
panowie jestesmy dorosli i tak sie zachowujmy ;d
tomek.mly
Początkujący

Miejscowość: DGL

11 Mar 2010, 06:38

Musisz sie przyzwyczaic tu na forum już tak jest,co chwile coś sie dzieje :razz:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2010, 11:14

Peugeot 206 to niezłe auto (nie słuchaj kolegów od Fordów bo Peżocik 206 którego kiedyś mieliśmy przez 3 lata popsuł się przez ten czas mniej niż każdy Ford psuł się przez rok, a mieliśmy je dwa więc to raczej nie była kwestia pojedyńczego wadliwego egzemplarza ;) ), ale nie ten z ogłoszenia.

Poduszka powietrzna nie wyskoczy od uderzenia kołem/w koło, bo tam nie ma czujników. Musiał być bity w przód i to nie na parkingu przy 20-30km/h, inaczej poducha by nie wypaliła, to było już spore uderzenie. Nawet nie warto jechać oglądać ten egzemplarz. Wejdz na 206club.net tam ci doradzą najlepiej, powiedzą które ogłoszenia możesz sobie darować (byłem na tym forum kiedyś, nie raz ktoś z forumowiczów sprzedał swoje auto z przebiegiem np. 170tys. by tydzień potem na allegro je zobaczyć z przebiegiem 70tys. :P ), może nawet ktoś sprzedaje swoją 206-kę, wtedy to auto z raczej pewną historią - przynajmniej możesz prześledzic posty danego użytkownika i się dowiedzieć jak się sprawowało.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

11 Mar 2010, 11:23

Nie kupuj 206 bo popłyniesz jak Zabłocki na mydle :roll:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda po mokrej nawierzchni - poślizg pod kontrolą
    Jazda po mokrej nawierzchni wymaga od kierowców więcej ostrożności i umiejętności. Jednym z największych niebezpieczeństw w takich okolicznościach jest akwaplanacja, czyli poślizg wodny. Co sprzyja akwaplanacji? Zły ...

11 Mar 2010, 11:48

uważaj zebys Ty nie popłynął jak Ci woda wypelni caly samochod przez dziury w drzwiach i progach to nawet nie poplyniesz tylko od razu pojdziesz na dno :cool: mozesz bez problemu brac 206 moze nie ta co w poscie(chociaz trzeba by ja dobrze obejrzec) ale jest spora oferta tego auta na allegro i na pewno znajdziesz cos zadbanego a nie sluchaj krikusa bo on jezdzil tylko focuskiem i mysli ze to jest cud konstrukcyjny
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

11 Mar 2010, 11:54

Miałem już renówkę 19 1.8i - totalna porażka, elektryka psuła się jak w maluchu, z tym że części bajońsko drogie. Jeździłem nią 2 lata i straciłem przy odsprzedaży 50% wartości :!: gdyż musiałem zejść tak z ceną bo nikt nie chciał francuza odkupić :roll: W peugeocie 206 na dodatek dochodzi jeszcze kłopotliwa belka tylna zawieszenia, więc się zastanów. Ja już takie problemy miałem.

[ Dodano: Czw Mar 11, 2010 11:58 ]
tower napisał(a):uważaj zebys Ty nie popłynął jak Ci woda wypelni caly samochod przez dziury w drzwiach i progach to nawet nie poplyniesz tylko od razu pojdziesz na dno :cool:
Spokojna twoja niepoczesana, Focus to nie stary Opel Kadett czy Titanic na morzu :wink:
Ostatnio edytowany przez krikus, 11 Mar 2010, 12:06, edytowano w sumie 1 raz
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 12:02

mam takie pytanko odnosnie 206 jeszcze, wiem ze ma tyle przeciwnikow co zwolennikow ale nie o to chodzi. ja chce egzemplarz z silnikiem 2.0 hdi, sprawy "silnikowe" itp sa w porzadku? w sensie problemy sa tylko z zawieszeniem?
jesli nie bede robil nim 100 tys km rocznie to napewno nie bede musial co chwile remontowac ;)
tomek.mly
Początkujący

11 Mar 2010, 12:10

tomek.mly napisał(a):2.0 hdi
A powiedz mi na co ci tak duży silnik w takim małym aucie ?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 12:15

A powiedz mi na co ci tak duży silnik w takim małym aucie ?

Żeby fajnie zapieprzał? To chyba jasne, że fajnie mieć pod maską coś dużego, a nie małego. Niektórzy lubią mieć świadomość, że jak depną w gaz to pojadą w siną dal.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 12:19

2.0hdi ma w tym aucie tylko 90km, wystarczajaco zeby czuc co sie ma pod noga a w miescie pali 6-7litrow, w trasie nawet ponizej 5, czego tu wiecej chciec?:)
tomek.mly
Początkujący

11 Mar 2010, 12:21

Dishman napisał(a):Żeby fajnie zapieprzał? To chyba jasne, że fajnie mieć pod maską coś dużego, a nie małego
Takie stereotypy myślenia mają osiemnastolatkowie z zielonym listkiem na szybie. "Full lans i gaz do dechy" - no tóż to trzeba zabłysnąć.

Ja proponuję benzyniaka 1.1 lub max. 1.4 :wink:

[ Dodano: Czw Mar 11, 2010 12:24 ]
tomek.mly napisał(a):tylko 90km
przepraszam a na co ci "tylko" prawie 100 KM w takim małym srajtku? Nie wystarczy 1.1 (60) albo 1.4 (75) :?:

P.S. ile ty masz lat?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 12:28

obecnie w swoim mam 90, jezdzilem benzynowy peugotem o mocy 88km i uwazam ze potrzeba mi wlasnie tyle ;)

ps:21
tomek.mly
Początkujący

11 Mar 2010, 12:29

tomek.mly napisał(a):uwazam ze potrzeba mi wlasnie tyle
do czego? np jakichś wyścigów itp?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika