21 Mar 2013, 17:12
Próbowałem od nich kupić auto, zachęcony dobrymi opiniami o kupnie aut od dealera, gwarancją na podstawowe podzespoły i fachową obsługą, skusiłem się na Fiata Grane Punto, za niecałe 20 tys, z instalacją LPG.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzwoniłem wcześniej, zapowiadałem się w owym salonie, jak przyjechałem na miejsce, okazało się że akumulator nie działa, nieźle się wkurzyłem, bo musiałem jechać 40 km specjalnie po to aby się dowiedzieć że auta nie da się odpalić.. Pan, który mnie „obsługiwał” tylko machał ramionami, nawet nie usłyszałem przeprosin. Wkurzony wracałem do domu, myśląc jak to ich wysmaruje na forum i co to ma być, jednak po analizie oferty stwierdziłem że jest całkiem ciekawa.. następnego dnia zadzwoniłem do sprzedawcy, z którym rozmawiałem powiedziałem mu, że jak wymienią akumulator na nowy to zobaczę auto jeszcze raz, tylko niech mi powie szczerze czy wszystko jest ok, bo szkoda mi mojego czasu i że i tak go nie kupię jak coś będzie nie tak.. Tak więc pojechałem i co się okazało, przy uruchamianiu silnika dziwny dźwięk, prawdopodobnie coś z paskiem, na co sprzedawca: „przecież po odpaleniu ładnie chodzi”.. no spoko.
Kolejny problem z instalacją gazową, nie chciała się w ogóle włączyć, nawet jak rozgrzał się silnik, a instalacja chodziła strasznie głośno, dziwnie pstrykanie, w rodzinie mam dwa auta z LPG i wiem że tak na pewno nie powinno być.. W pewnym momencie w ogóle nie chciała się instalacja włączyć.
Rozmawiam z kolesiem, i pytam czy skoro ogłaszają się, że naprawiają wszystko to co z tym gazem, a on że przegląd był robiony, a nie mają nikogo od gazu i według mechanika wszystko jest sprawne, nie omieszkał dodać że dzisiaj już ktoś chciał kupić, tylko specjalnie dla mnie przetrzymał auto.. ogólnie kpina, zapewnienia o obsłudze, naprawach i gwarancjach to po prostu śmiech na Sali..
Nie spodziewałem się takiej amatorki