Pickup do 20-25 tys PLN

01 Sty 2012, 21:24

Witam szukamy samochodu dla dobrego znajomego.
Ma to byc pickup do kwoty okolo 20-25 tysiecy zlotych
silnik albo benzyna max 3.0 albo diesel 2.5 max 4-5 miejsce , nie mam pojecia o tego pytu autach wiec prosze was o opinie i ewentualnie propozycje takich samochodow.
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

01 Sty 2012, 21:33

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

samochody tylko przykladowe zainteresowaly mnie te 3 konkretne modele , moze ktos cos wiecej napisac na ich temat ??
bioly21
Zaawansowany

01 Sty 2012, 21:43

a po co ci pickup? rolnikiem jesteś? hahaha dołóż trochę i kup sobie nową navare a nie używanego złoma
gazlupkowy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Sty 2012, 21:58

to ze ciebie nie stac na samochod za 25kola ktory bedzie palic okolo 12l on lub 20l pb na 100km to nie znaczy ze mozesz obrazac innych,jak jezdzisz sobie jakims golfem czy beekmka to sobie jezdzij dalej i nie udzielaj sie w moich tematach, samochod ma byc dla znajomego ktory prowadzi swoja dzialalnosc i takiego auta potrzebuje do pracy chetnie 4x4 ale nie koniecznie, 25k jest na sam samochod liczymy sie z dokladkami na poczatek tak 5-7k ,
bioly21
Zaawansowany

01 Sty 2012, 22:08

Może coś takiego:

[link do oferty na Allegro wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Sty 2012, 22:12

jeżdżę astonem martinem db9 i stać mnie na 200 takich używanych nawar, ale odradzam tego złoma, i zapytam czym cię obraziłem? tym że jestem bogaty? hahaha słowo "jestem bogaty" jest dla ciebie obelgą? hahaha
gazlupkowy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...

01 Sty 2012, 22:25

jakbym byl rolnikiem to szukal bym traktora a nie pickupa , auto ma byc do pracy w teren a nie na pokaz , gazlupkowy nie wypowiadaj sie w tym tromacie bo nic do niego nie wnosisz a ja szukam opini na temat pickupow wlasnie bo kompletnie sie na tym nie znam , a to ze jestes bogaty to zostaw dla siebie bo mnie to kompletnie nie interesuje
bioly21
Zaawansowany

02 Sty 2012, 07:15

bioly21 nie zwracaj uwagi na takie osoby bo wypowiadają sie a nic niewiedzą co piszą.
Co do aut co podałeś w linku to w Chevroleta bym sie raczej nie pakował bo może być problem z częściami i większość trzeba będzie ściągać na zamówienie a jak wiemy to troche raczej potrwa.Z Mazdą może być podobnie więc ja bym został przy tej Navarze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Sty 2012, 07:42

to ma jeździć bardziej po drodze czy ma być bardziej do pracy??
jesli na droge do Mitsubishi L200 jeśli do roboty to Toyota Hilux, Ford Ranger/Mazda B (to ten sam samochód)

ogólnie nissan trocha słabiej wypada co do awaryjności za to tańszy :wink: przy D22 trzeba dokłądnie sprzawdzic silnik bo zdaża się małe BUM :mrgreen: P300 za to na prawde fajna furka do pracy
zostaje jeszcze D-Max tylko silnik większy od zakłądanego
ogólnie amerykańskie bym odpuścił ze względu na ciut inny pomysł na auto :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Sty 2012, 16:40

samochod tylko i wylacznie do pracy w teren na co dzien ma inne auto, a pickup zeby latwiej bylo klamowy wsadzic i wyjac na pake zeby za kazdym razem nie trzeba bylo klapy otwierac, 4-5 miejscowy zeby pracownikow wziac na poklad nie ma byc wygodnie tylko ma dojechac na miejsce :) , nie znowu nie wiadomo jaki ale pola blota czasem przez jakas wode przejechac ogolnie teren gorzysty bagnisty itp tam gdzie zwykla osobowka nie wjedzie, zaraz rozejrze sie po allegro za podanymi modelami , co do sprawy technicznej zabiore mechanika z ktorym zawsze jezdze ogladac i ewentualnie kupowac auta wiec to juz jego dzialka :)
bioly21
Zaawansowany