PIERWSZA BRYKA

31 Maj 2009, 13:12

Witam to mój pierwszy post na tym forum i by bardziej w tajemniczyć się w TUNING
będe potrzebował samochodu i tu kieruje do was pytanie.Jaki najlepszy wózek mógłbym kupić do 4000zł ważne by był szybki ,ładny i miał wspaniałą opcje tuningu.
Myślałem o BMW E36 Coupe lub Hond'ie Prelude , ale czy da się na to trafić za 4000.

Z góry Dzięki za podpowiedzi.
DRIV3R
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

31 Maj 2009, 13:21

zazwyczaj pierwsza bryka do tuningu to znienawidzony przezemnie opel calibra z 2 litrowym silnikiem ale moim zdaniem lepiej kupić sobie jakiegoś małego grata i z niego coś fajnego zrobić jak masz czas ;P
lewy13
Początkujący

Miejscowość: wadowice

31 Maj 2009, 13:24

Czasu i koncepcji mam raczej bardzo dużo. Opel Calibra jednakże jest dobrym samochodem ,ale z byt popularnym.
DRIV3R
Nowicjusz

31 Maj 2009, 13:32

no to coś mniejszego i starszego ;P
jeżeli potem chcesz na jakieś zawody jeździć to najlepiej kupić jakiegoś złomka i zrobić z niego "demona" widziałem kiedyś jak zrobili z corsy A(taka jak moja ;P) samochodzik który wygrywał chyba zawody na 1/4 mili w swojej klasie ;D
maił tam koleś chyba silnik z calibry przerobiony wydech i zawieszenie ale widok jak fajne autka gubi taki złomek bezcenne ;P
niemówie żebyś kupował corse ale znajdź na allegro jakiegoś małego smyka z którego przy odrbinie fantazji może zrobisz coś ładnego i szybkiego ;P
lewy13
Początkujący

31 Maj 2009, 13:34

A co można powiedzieć o Renault 5 , Seat'cie Ibizie , Peugeout 205 jeśli chodzi o małe.
DRIV3R
Nowicjusz

31 Maj 2009, 13:39

na renie słyszałem ze narzekają :(
ale ibizka jest fajna nawet te stare autak z lat 90 są wdziecznym materiałem do tuningu no i peżocik też fajne autko ale musiałbys dobrze poszukać bo przeważnie są klepane :(
lewy13
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 2000GT Convertible
    Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...
    Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...

31 Maj 2009, 15:54

DRIV3R napisał(a): do 4000zł

[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 16:55 ]
DRIV3R napisał(a):Myślałem o BMW E36 Coupe lub Hond'ie Prelude

zapomnij albo dozbieraj jeszcze drugie 4000 zł ,
no i tuning nie wiem co przez to rozumiesz
bo niektórzy założą jakiś spoiler + końcówkę tłumika z rynny no i trochę naklejek i jest tuning
chociaż ja uważam że żeby auto ładnie wyglądało wystarczy go obniżyć i dać ładne alufelgi i to w zupełności wystarczy no ale to też kosztuje
nie mówiąc już o jakiś przeróbkach mechanicznych w silniku typu wałek rozrządu, większe wtryski, wydajniejsza pompa paliwa, kute elementy tłoki, korbowody, czy wał korbowy , do tego całkowicie nowy układ wydechowy, układ dolotowy, inny soft z innymi mapami paliwa itp... to są już wydatki rzędu kilkunastu tys. zł nie mówiąc o turbo ...

chyba że podejdziesz niskobudżetowo ale z efektem
i se założysz filtr stożkowy i będziesz myślał że masz 50 km więcej a faktycznie będziesz miał 5 KM mniej i bardziej rasowy dźwięk tak w sumie też można :twisted:
andrewb25

31 Maj 2009, 17:32

a moze tak poldek z silnikiem rovera 103km mozna z tego wyczarowac calkiem fajny wozik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ale nie troche moze przesadzilem z poldkiem a co bys powiedzial na
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -auto czesto wybierane przez mlodych kierowcow
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2009, 18:39

civic to zarąbisty pomysł choć ten colt też nie głupi jakbyś chciał coś mniej popularnego tylko może troche damski ale jak troche w niego pracy włożysz to moze nieźle wyglądać :grin:

[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 19:44 ]
a i niezgodze sie z andrewb25 że na tuning trzeba wydac kupe kasy choć troche trzeba w to włożyć to fakt ale jeżeli chodzi o optyczny tuning to troche chęci i wiele kasy nie trzeba gorzej z silnikiem, wydechem czy zawieszeniem tutaj trzeba więcej kasy no i troche wiedzy ;P ale przy dużych chęciach i ogromnej ilości czasu ( akolega deklarował że troche go ma) to można cuda zrobić może nie już teraz ale nie odrazu rzym zbudowali :razz:
lewy13
Początkujący