Primera czy Avensis który wybrać??

24 Maj 2009, 05:33

Witam wszystkich. W najbliższym czasie planuje zakup samochodu i do końca nie wiem co wybrać. W grę wchodzą głównie 2 modele Nissan Primera 2006 1.8 SX i Toyota Avensis 1.8 VVT-i także z roku 2006. Który Waszym zdaniem samochód lepiej nabyć?? Jak w tych modelach z dostępnością części i czy są awaryjne? Dodam, że bardziej skłaniam się na primere ze względu na większą opcje wyposażenia ( kamera cofania, sat nav, dosyć dobry system audio i inne pierdoły mniej lub bardziej przydatne) Poza tym ta deska rozdzielcza która wygląda tak nowatorsko zrobiła na mnie dość duże wrażenie. Prosze o pomoc. Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
walkeros
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Maj 2009, 15:09

Ja bym wybrał raczej Toyotę. W Nissanie silniki są od Renault i nie jest już to ta sama jakość co kiedyś. Toyotka lepiej trzyma na wartości i wg mnie jest ładniejsza od Nissana.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Maj 2009, 15:15

zdecydowanie toyota
po pierwsze:bo japończyk,.bez awaryjny
w każdym serwisie są do niej części
POLECAM!
Życie zaczyna się dopiero przy 250KM/H
michalek-n
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

24 Maj 2009, 17:48

To że silniki pochodzą od Renault świadczy tylko dobrze o tych silnikach ,Nissan nie pozwoli sobie nigdy na montowanie niedołęgi pod machę! :wink: Francuzi robią świetne silniki.TOYOTA z tych roczników to najlepsza propozycja tzn.jedna z lepszych ale kupuj tylko z silnikiem 2.0(9.5 l100 km)Silniki benzynowe tej toyoty słyną z tego,że dużawo palą i są anemiczne,jedynie ta dwulitrówka jest niezła no i 2.2 diesel.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Maj 2009, 15:22

Po dość długim namyśle wybrałem Primere 2200 cc 2.2 dCi 138 SVE. Jak narazie odpukać jestem zadowolony :) Autko spisuje sie całkiem dobrze. Benzyna 1.8 podczas jazdy testowej nie dawała zbyt dużych osiągów a dieselek spisuje sie całkiem nieźle :) Dzięki wszystkim za rady Pozdrawiam
walkeros
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków