Primera czy Avensis który wybrać??

24 Maj 2009, 04:33

Witam wszystkich. W najbliższym czasie planuje zakup samochodu i do końca nie wiem co wybrać. W grę wchodzą głównie 2 modele Nissan Primera 2006 1.8 SX i Toyota Avensis 1.8 VVT-i także z roku 2006. Który Waszym zdaniem samochód lepiej nabyć?? Jak w tych modelach z dostępnością części i czy są awaryjne? Dodam, że bardziej skłaniam się na primere ze względu na większą opcje wyposażenia ( kamera cofania, sat nav, dosyć dobry system audio i inne pierdoły mniej lub bardziej przydatne) Poza tym ta deska rozdzielcza która wygląda tak nowatorsko zrobiła na mnie dość duże wrażenie. Prosze o pomoc. Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
walkeros
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Maj 2009, 14:09

Ja bym wybrał raczej Toyotę. W Nissanie silniki są od Renault i nie jest już to ta sama jakość co kiedyś. Toyotka lepiej trzyma na wartości i wg mnie jest ładniejsza od Nissana.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Maj 2009, 14:15

zdecydowanie toyota
po pierwsze:bo japończyk,.bez awaryjny
w każdym serwisie są do niej części
POLECAM!
Życie zaczyna się dopiero przy 250KM/H
michalek-n
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

24 Maj 2009, 16:48

To że silniki pochodzą od Renault świadczy tylko dobrze o tych silnikach ,Nissan nie pozwoli sobie nigdy na montowanie niedołęgi pod machę! :wink: Francuzi robią świetne silniki.TOYOTA z tych roczników to najlepsza propozycja tzn.jedna z lepszych ale kupuj tylko z silnikiem 2.0(9.5 l100 km)Silniki benzynowe tej toyoty słyną z tego,że dużawo palą i są anemiczne,jedynie ta dwulitrówka jest niezła no i 2.2 diesel.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Maj 2009, 14:22

Po dość długim namyśle wybrałem Primere 2200 cc 2.2 dCi 138 SVE. Jak narazie odpukać jestem zadowolony :) Autko spisuje sie całkiem dobrze. Benzyna 1.8 podczas jazdy testowej nie dawała zbyt dużych osiągów a dieselek spisuje sie całkiem nieźle :) Dzięki wszystkim za rady Pozdrawiam
walkeros
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...