REKLAMA
Witam serdecznie :]
Zdaje sobie sprawę z tego, że takich tematów były setki, tym bardziej w takim przedziale kwotowym. Ale po przejrzeniu kilku stron nie znalazłem nic ciekawego, a dalsze wątki nie były do końca aktualne.
No ale nieważne, od czegoś forum jest i liczę, że mi pomożecie
Przede wszystkim - mój budżet jest ograniczony. Auto kupuję za pierwsze takie własne pieniądze, więc jest to jedynie skromne 5.000zł + ewentualny 1000zł na dodatkowe opłaty związane z samym samochodem.
Wiem, że przy takich pieniądzach nie ma co za bardzo patrzeć na konkretny model, no ale część aut dla mnie po prostu odpada.
Drugą rzeczą jest oczywiście chęć posiadania LPG, bo za paliwo też trzeba przecież samemu płacić
Kilka modeli, na które do tej pory zerkałem, to:
- Honda Civic VI z 98/99 roku, wersja Sedan (Hatchback odpada). Kilka jest aut z mojej okolicy za atrakcyjną cenę.
- Honda Accord - no ale tutaj za mały budżet niestety...
- Peugeot 206 - to auto podoba mi się chyba najbardziej, ale wiem, że są to modele cierpiące na wiele przypadłości, więc znalezienie dobrej sztuki to trudna sprawa.
- Opel Vectra B - czytałem i słyszałem, że w starszych modelach silniki szwankowały, a rdza zjadała z każdej strony. A auto fajne
- VW Polo - no ale niestety tutaj nie podoba mi się... tył auta
W sumie każdy Sedan mi się podoba i myślę, że na pierwsze auto nie mam co wymagać za dużo. Chcę po prostu zabrać dziewczynę na wakacje, zrobić w miesiącu kilkaset kilometrów i nie wydawać za dużo na naprawy i części.
Gdyby ktoś mógł coś doradzić, to będę bardzo wdzięczny. Dziękuję!