Pierwszy samochód :)

03 Lip 2016, 22:42

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Powoli przymierzam się do zakupu swojego pierwszego samochodu, jednak jestem samochodowym laikiem, stąd też pytanie czy prośba czy moglibyście polecić mi jakiś samochód na pierwsze auto. Jestem młodym kierowcą, nie ma możliwości rejestracji samochodu na rodziców, więc OC będę miał ze zwyżkami dlatego też samochody z pojemnością silnika powyżej 1,5 odpadają. Mój budżet to ok 2,5 tyś zł do lekkiej negocjacji. Zastanawiałem się nad Fiatem Uno oraz Skodą Felicią. Dajcie znać :)
alcyone
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 04 2016
Auto: Nie mam (jeszcze)

03 Lip 2016, 22:52

mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Lip 2016, 15:34

2500zł na samo auto czy wliczony jest w tym pakiet startowy? Druga sprawa skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...
    Wymiana opon na letnie w czasie koronawirusa (COVID-19)
    Jeżeli pracujemy zdalnie i nie musimy poruszać się samochodem nie jest on nam niezbędny do naszej pracy warto odłożyć zabieg zmiany opon z zimowych na letnie w czasie epidemii. W całej Polsce występują kontrole i jeżeli okaże ...