REKLAMA
Witam.
Tak, tak, naczytałem się dużo dyskusji na temat "AUTKO DLA STUDENTA" , "PIERWSZE AUTO CO KUPIĆ" jednak te wszystkie dyskusje nie rozjaśniają mi tematu w 100%.
Przechodząc do sedna, szukam ekonomicznego autka lecz nie może to być coś w stylu matiza, bo po prostu uważam, że jest on okropny.
Samochody, na które zwróciłem szczególną uwagę to Honda Civic, Golf 3 oraz BMW 318is. Aczkolwiek to ostatnie jest za drogie w utrzymaniu, z tego też powodu stwierdziłem, że nie stać mnie na taką zabawę. Golf 3 jest bardzo oschły w środku, co mnie odstrasza, jednak jest ich dużo i wiadomo, są tanie w każdym rozumieniu tego słowa. Najlepiej z tej trójki wypada Civic lecz w opcję wchodzi tylko zagazowany egzemplarz, który jednak bardzo ciężko dostać. Zastanawiałem się nad kupnem wersji z silniczkiem 1,3 i zamontowaniu instalacji gazowej (wiadomo gaźnik - tania instalacja).
Z drugiej strony skoro szukam tak taniego auta, a w wyborze kieruję się głównie ekonomiką, to może jakas corsa w gazie? Pragnę zaznaczyć iż Honda bardzo mnie urzekła dlatego też ciężko mi "odejść od niej". Z góry dziękuję za wszystkie pomocne posty. Proszę o kulturalną dyskusję i nie wypowiadanie się osób, które maja prawko od 2 lat, jeżdzą swoim golfem i będą go zachwalać, Liczę na obiektywne opinie doświadczonych kierowców.
Pozdrawiam.