Pierwsze autko 35k

15 Wrz 2018, 20:45

Cześć
Chciałem kupić pierwsze, własne autko. Maksymalnie mogę wydać do 35k. Dwa razy w tygodniu planuję trasę 100km, na co dzień raczej rzadko będzie używane. Bardzo podoba mi się Volvo S40 2.0 D 136KM po lifcie. Rodzice jednak zniechęcają na wszystkie możliwe sposoby i naciskają żeby na początek kupić coś tańszego aby nabyć doświadczenia. Niby racja ale z drugiej strony nie chcę się wpakować w naprawy kosztujące drugie tyle co samo auto :) Tym więcej czytam i szukam, tym bardziej jestem w kropce, nawet już nie wiem diesel czy benzyna... Z aut do 15k jedynie jakaś A3 starsza jako tako mi się podoba.
Czy uważanie że takie volvo byłoby dobre na pierwsze auto i czy jeśli będę jeździć tak mało to nie będą to pieniądze zmarnowane?
dyko
Nowicjusz

18 Wrz 2018, 08:17

A co myślicie o tej konkretnej ofercie [link do oferty na Olx wygasł] ??
Możliwy taki przebieg?
dyko
Nowicjusz

19 Wrz 2018, 08:44

Słabe zdjęcia, ciężko cokolwiek powiedzieć. Auto sprowadzane więc ten przebieg to może być równie dobrze razy dwa. Gdyby to była benzyna to bym w niego uwierzył ale w dieslu, babka na dwoje wróżyła, Volvo jest dość dobrze wykonane więc jak ktoś dbał to czy ma 150 tys czy 300 tys może wyglądać podobnie.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Wrz 2018, 00:01

Dzięki za radę :) Taki przegląd w ASO gwarantuje że wszystkie ukryte usterki/przekręty zostaną odkryte? Czy może jest coś prostszego/tańszego?

tomekdk: nie mogę odpisywać na wiadomości prywatne, chyba za mało postów jeszcze naskrobałem na tym forum żeby takie zaszczytne uprawnienia uzyskać :) Trochę za daleko mam do Hondy o której pisałeś.
dyko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...