Witam.
Tak jak w temacie, po nowym roku planuję zakup swojego pierwszego pojazdu i zastanawiam się które autko wybrać. Pod uwagę biorę samochody tylko wyposażone w LPG ze względu na
ceny paliw ... Dobrze by było gdyby był w miarę ekonomiczny. Silnik maksymalnie 2.0 ale mniejsze zdecydowanie mile widziane
![Uśmiechnięty :)]()
. Ważne jest by auto było w miarę wszechstronne, nie musi być ogromne ale malutkie pierdółki mnie nie kręcą. Samochodem będę jeździł głównie do szkoły i po mieście ale czasem niewykluczone że z rodziną będzie robiona dłuższa trasa ;p . Uczę się mechaniki ( profil technik pojazdów ) więc na aucie będę chciał się tym bawić
![Wink ;)]()
wolałbym jednak aby było to spowodowane moimi zainteresowaniami a nie ciągłymi problemami technicznymi. (i tu odrzucam np Matiza bo pod maską jest totalny ścisk )
Mój budżet to 5 tysięcy złotych i w tym chciałbym się zmieścić razem z opłatami OC ( auto na współwłasność z ojcem - więc 60% zniżek ).
Auto nie musi być specjalnie szybkie, bardziej zależy mi na wspomaganiu, ABS i poduszkach jakby się udało.
Zastanawiałem się nad Audi 80, ale jestem otwarty na Wasze propozycje
![Wink ;)]()
, chciałbym jeszcze dodać że nie zależy mi na tym, aby auto było np po 2000r, mogę bez problemu przystać na 20 letnie auto w mirę rozsądnym stanie.
Proszę Was o pomoc w tym trudnym wyborze
Pozdrawiam.
P.S wiem że tego typu tematy już były ale i tak wolę utworzyć taki kolejny bo większość takich tematów jest już dość stara a propozycje w większości mi nie odpowiadały ^^