Tani rzadko spotykany mieszczuch

16 Gru 2012, 17:42

Muszę niebawem nabyć samochód ze względu na dojazd do pracy codziennie ok.50km, chciałbym żeby samochód mało palił, był tani w utrzymaniu, a zarazem był wygodny i rzadko spotykany na drogach. Rocznie robię ok 20tyś km jak dotąd miałem Corse B 1.2 PB, oraz BMW e36 1.8 PB+lpg (raczej do zabawy niz do rozsądnej jazdy) oba te samochody rdzewiały chce tego uniknąć za wszelką cenę. Większość tych kilometrów robie na krótkich trasach i po mieście. Kilka razy w roku (3-5) robię trasę do rodzinnego miasta i z powrotem co daje 1000km, oraz dojazd na długie weekendy najczęściej zakopane ok 500km w obie strony. Nie zależy mi w zupełności na prędkościach raczej jeżdżę przepisowo jeśli będzie jechać 140km/h bez dużego obciążania silnika będę zadowolony. Mam wybrane kilka modeli samochodu:

Mitsubishi Colt CZ3
Renault Modus
Fiat Idea
Audi A2

Potrzebuję porady w tych samochodach odnośnie silników ponieważ nie wiem które z nich będą spełniały moje wymagania najlepiej a tym samym będą tanie w eksploatacji. Z góry dzięki!
denon1989
Nowicjusz

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Firmowe hatchbacki klasy C – co oferują wersje bazowe?
    Według najnowszych danych Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego najpopularniejszym segmentem minionego roku okazała się klasa C. Od stycznia do grudnia zarejestrowano w sumie 139 tys. kompaktów. Jak podaje Samar, ...