Pierwsze autko do 8 tysięcy

03 Gru 2010, 18:07

Witam szukam autka do 8 tysięcy
znalazłem , opelka astre II
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zobaczcie i oceńcie czy warto i jakie wady ma taki opel i czy jest sens kupowac takiego a moze macie cos lepszego do zaoferowania...

Kazda opinia jest na wage złota !
Pan Pikus
Początkujący

Miejscowość: Nibylandia

03 Gru 2010, 18:20

Do tej Astry z linku trzeba doliczyć jeszcze ok 1500zł opłat rejestracyjnych w kraju a wogóle to za 8tys.zł nie kupisz dobrej aśki II.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Gru 2010, 18:39

Dokładnie ładna astra II jakieś 11-13 tyś silnik benzynowy....za 8tyś jakaś ibiza tdi honda civic 1.4
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

03 Gru 2010, 18:42

Dzwoniłem do gościa - on prowadzi komis - pierwsza cena tej astry była 5900 dlatego zadzwoniłem powiedział , że z opłata wyniesie 8200 - mówi , że wszystko pięknie ślicznie - jutro jade ją zobaczyć - tylko zastanawiam sie , bo na allegro stoja minimum za ten rok i wyglad 10 tys. , więc nie wiem co jest z nią nie tak , ze taka cenna - jakbym nic nie zauwazyl to jak myslicie , brac?

A powiedzcie mi ogolne zdanie o Oplach a szczegolnie o Oplach Astrach II - podobaja mi sie te samochody , lecz gdy komus powiem to mowia aaa Ople to kicha i itp... lecz nigdy nie uslyszalem konkretu co jest z oplami nie tak
Pan Pikus
Początkujący

03 Gru 2010, 18:57

Pan Pikus napisał(a): jakbym nic nie zauwazyl to jak myslicie , brac?

Tak brać, ale na stację diagnostyczną.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Gru 2010, 19:03

Najlepiej by było - ciekawe czy się zgodzi...

A powiedzcie mi szczegółowo co sądzicie o Oplach Astrach II ?
Pan Pikus
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...
    Spalanie i emisja CO2 - BMW X2
    W zależności od wersji silnikowej jesteśmy w stanie zauważyć że rozbieżności w spalaniu są dosyć spore. Wynoszą od 1,8 litra do 7,5 litra na 100 km. BMW X2 xDrive25d : zużycie paliwa w cyklu mieszanym: 6,3-5,7 l/100 km; emisja ...

03 Gru 2010, 19:26

Cena 5900zł :shock: ja bym nawet nie jechał oglądać bo bubel napewno i nie słuchaj sprzedawcy że wszystko pięknie ładnie bo Cie zacznie naciągać jaka to ona ładna i wogóle i Ty ją kupisz a potem szybko będziesz chciał sprzedać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Gru 2010, 19:30

Silniki diesla rodem z Opla cierpiały na wadliwe pompy paliwowe (zarówno w Vectrach B jak i Astrach). Przy 200 tyś jak nie była regenerowana to niebawem będzie, silniki od Isuzu słabe, ekonomiczne i niezniszczalne. Natomiast silniki benzynowe lubią gaz i dobrze go tolerują (zwłaszcza jednostki 8V). Astra II ma zabezpieczenie antykorozyjne na wyższym poziomie niż jej starsza siostra (widziałem ostatnio 9 - cio letniego Classic'a z rudą na dachu i progach).
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Gru 2010, 19:52

W Astrze II był już pełny ocynk więc nie ma co myśleć o rudej,no chyba że egzemplarz po przejściach to wtedy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Gru 2010, 20:02

No , zobaczymy jutro pojadę i zobaczę - na zdjęciach super wygląda... a jak na żywo to zobaczymy...

Ale mówicie , że te Opelki Astry II , te roczniki to dobre samochody ?
To jest benzyna nie disel , więc chyba lepiej tak?
Pan Pikus
Początkujący

03 Gru 2010, 20:10

Obadaj go dokładnie najlepiej n SKP, zrób dokładny przegląd, sprawdź geometrię zawieszenia. Jak na moje to wydaje mi się że mimo, iż przód wydaje się być ładny to było coś z nim coś robione (opadnięty zderzak, dziwnie odstające błotniki nad lampami). Oczywiście to tylko zdjęcia, na żywo może być inaczej.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Gru 2010, 20:10

Tak,na ogół to są dobre autka.
Barol
Awatar użytkownika

03 Gru 2010, 23:15

tak patrzę na to ogłoszenie i coś mi przód nie pasuje:
Po pierwsze przyglądając się zdjęciu nr 1 i zdjęciu nr 2, to na drugim zdjęciu przerwa między błotnikiem a prawym przednim słupkiem wydaje się nieco krzywa. Do maska odstaje nieco z lewej strony (przy zderzaku) co również widać na zdjęciach 1 i 2.
Po drugie nie podobają mi się lewe drzwi. Tak jakby miały kolor bardziej wyblakły.
No i na koniec cena. W samochodzie wisi kartka z ceną 9900 PLN. Na tej samej kartce jest pod marką samochodu chyba jeszcze przebieg w tysiącach. I wygląda on albo na 138 albo 188 :)

No tyle ja się dopatrzyłem, a z racji nie wczesnej godziny moje oczy mogą się mylić :)
Brynio
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra f kombi
Silnik: x14nz 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1998

04 Gru 2010, 06:14

Czyżby ta Astra już troche czasu stała w tym komisie :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

04 Gru 2010, 18:24

Dziś byłem oglądać te autko ...
Lampa jest wymieniona z jednej strony , przypatrzyłem się i nie wygląda mi na pukany samochód... raczej nie - silnik super ecotec - do zrobienia jest sprężyna w kierce ale to ok. 150 zł wydatek - 1500 przerejestrownie z tlumaczeniem papierow itp.
Gadając z włascicielem komisu , zaproponowalem mu pojechanie na stacje diagnostyczna od razu sie zgodzil... lecz to byla tylko podpucha z moje strony , chcialem zobaczyc reakcje - we wtorek jak bede mial wiecej czasu pojade i zobacze...
co do ceny jest na zdjeciu 9900 dlatego iz to jest stara cena nowa to 6900 + 1500 to wychodzi 8,500 wiec i tak dosc tanio - wiec jak panowie myslicie warto brac ?

[ Dodano: 4 Grudzień 2010, 18:25 ]
Tak , stała podobno 3 miechy w komisie , panowie z komisu postanowili zmienic cene , poniewaz im nie szla a kasa nie moze stac ze tak powiem
Pan Pikus
Początkujący