Pierwsze Autko do 9-12 tysiecy :) prosze o pomoc :)

25 Lis 2009, 19:03

Witam :) szykuje sie koniec zdawania prawo jazdy i poszukuje powoli już auta :)
Jak w temacie chcialbym wydac 9 jesli bedzie warto to max 12 tysiecy.
Zalezy mi na pojemnosci do 2litrow wlacznie :) i instalacji gazowej :)
Zalezy mi na dosc malych wydatkach :) jesli chodzi o paliwo :)
Nie musi byc duza moc :) Zalezy mi glownie na spalaniu,wygladzie auta,moze byc kazda wersja coupe/sedany oprocz kombi :) i ostatnia rzecza to w miare nie drogie czesci , albo chociaz niska awaryjnosc
Bardzo podobaja mi sie auta:
1.Alfa romeo 156 1.6 :) ale ponoc dosyc awaryjne i czesci drogie
2.Mazda Xedos 6 1.6 ponoc malo awaryjne ale czesci dalej drogie
3.Rover 620

Kieruje sie w strone takich aut , nie sportowych.
Roczniki najlepiej od 95-96 rocznik.

Prosilbym o jakies pomysly :)
pozdrawiam
Burassek
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

04 Gru 2009, 22:15

Był juz podobny temat
malarki
Początkujący

Miejscowość: kraków

04 Gru 2009, 22:27

Dobrej Alfy 156 do 12tys raczej nie znajdziesz i nie sugeruj sie allegro czy otomoto.
Z mojej strony [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
autko wsam raz dla mlodych kierowcow,bdb wykonanie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wprawdzie zwykla osobowka ale potrafi pokazać pazór i ciekawa linia nadwozia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2009, 23:12

Mazda Xedos 6 1.6
Jesst to dobry samochód, potrafi pokazać co potrafi( moc), wiele użytkowników jest zadowolona z nieprzeciętnego wyglądu oraz komfortu. Ten samochód daje bardzo dużą przyjemność z jazdy oraz przyciąga wzrok przechodniów.
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

04 Gru 2009, 23:26

Ja natomiast obstawiam za 156 :P sam niedługo zamierzam taka nabyć za kwotę 13-14.
Problem polega na tym że w tej cenie większość jest po przejściach dla tego bez kogoś kto się zna nie ma nawet co podchodzić, bo kupisz skarbonkę ;)
Z drugiej strony jeśli auto było walnięte, ale dobrze zrobione, to nie ma powodu aby go nie wziąć ;)
jo_jacek
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

04 Gru 2009, 23:55

Ja natomiast odradzam Alfę 156. Autko z wyglądu świetnie się prezentuje i wogóle, wnętrze z małym zacięciem sportowym, ale jest to niestety autko awaryjne. Kumpel miał w rodzince dwie Alfy 156 kombi, obie non stop stały w warsztacie, co chwilę coś było nie tak. Co do Mazdy Xedos, autko rownież świetnie się prezentuje, jednak nie mam pojęcia co do jego awaryjności. Ja proponowałbym jak kolega barol91 wcześniej wspomniał Bravę albo jakiegoś Civica ;)
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Gru 2009, 13:48

Hmmm no za 12 tysięcy kupiłbyś audi a4 z lat 95-96 w stanie przyzwoitym ale i tak musiałbyś włożyć z 1 tysiąc także chyba jest poza twoimi możliwościami.
A co byś powiedział na BMW E36 z tym najmniejszym silnikiem 1,8 w gazie?
Mój kumpel ma i samochód jeździ dużo lepiej niż 1,6 a pali tyle samo, awaryjność nie jest wysoka, a części do tego modelu to używanych jest cała masa a i z zamiennikami nie jest chyba tak źle.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

05 Gru 2009, 17:27

Najmniejszy silnik w BMW E36 to 1.6 :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2009, 15:51

brałbym civica jak nic. Sam na wiosne bede kupował takiego, najlepiej z silnikiem 1,5 VTEC. mazda tez ok ale czesci ponoc troche drozsze. w zyciu alfy, rover tez nie.
2vpc
Nowicjusz

06 Gru 2009, 17:25

no mazda jest bardzo zadko spotykana i zarazem bardzo mocny ma silnik.
rover napewno moze sie podobac ma piekne wnetrze i jak dla mnie zajebsite podswietlenie
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

06 Gru 2009, 19:37

Burassek napisał(a):Zalezy mi na pojemnosci do 2litrow wlacznie :) i instalacji gazowej :)
Z takimi pojemnościami dałbym sobie na Twoim miejscu spokój, tym bardziej jak ma byc to pierwsze auto :???:
Burassek napisał(a):Zalezy mi glownie na spalaniu
Jeśli na niskim to po "dwulitrówkach" tego nie oczekuj :idea:
Burassek napisał(a):najlepiej od 95-96 rocznik.
Jak powiadają; "stare to jest dobre wino i skrzypce"

Kolego, a tak na poważniej to radziłbym ci szukac czegoś bardziej "normalnego" typu Fiat Punto II, Clio II lub chociażby Fiestę czy Corsę nie starszą niż 99r. do poj. max 1.4
Nie wiem ile masz lat, ale zapewne jesteś bardzo młody jeszcze (18-20l.?) Będąc w Twoim wieku też kiedyś miałem podobny (głupi) tok myślenia; duża poj. i coś do szpanu, ale z czasem doświadczenie uświadomiło mi że byłem w błędzie. Nie warto pakować się w stare paliwożerne wynalazki typu Rover 620, czy Mazda 626. Unikaj tego jak ognia! Ja mimo wszystko mając 30l. i 12l. prawko zamierzam kupić w najblizszym czasie moje już szóste auto, i to będzie coś rozsądnego, albo punciak II albo renówka Clio II
Tobie też tak radzę :wink:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

06 Gru 2009, 19:56

Ja popieram przedmowce,po co Ci na poczatek taka bryka,pojezdzisz miesiac dwa albo nawet pare dni i po paru dniach auto bedzie u blacharza stalo,na poczatek tez bym Ci wlasnie polecil jakies Punto II a potem po paru latach mozna sie szarpnac na jakis lepszy wynalazek.Piszesz ze zalezy Ci na malych wydatkach na paliwo a chcesz pojemnosc ok 2litrow,to sie przeciez kupy nie trzyma.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i powiedz sam czy takie Punto by Ci narazie nie stykło
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2009, 20:00

Jezeli chcesz taki samochod co i dobrze wyglada i ma moc to polecam rover 200,25.
Naprawde mozna poszalec tym autem z silnikiem 1,4 103km i z wygladu jest naprawde niezle, szczegolnie jak sa w srodku skory i dobre wyposazenie, wyglada na duzo drozsze.

Ale jednak jak po tej cenie masz cos takiego: [link do Gumtree wygasł]

To wybor jest ciezki, takiego merola z 220 konnym silnikiem az trudno nie kupic :P Tyle ze kasa na paliwo cie zerze tak samo jak ten merc
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

20 Gru 2009, 17:43

Honda Civic bedzie samochodem godnym uwagi,równiesz nissan almera lub primerra.Zobacz ASTRE I z konca produkcji,jest godna uwagi,pozdrawiam
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka