Pierwsze Autko do około 8000 tys

09 Wrz 2011, 20:25

Witam pomału rozglądam się za swoim pierwszym autkiem lecz mam trudny wybór nie wiem co kupić jest tego dużo i są gorsze i lepsze opinie danego auta nie wiem co lepsze beznz + gaz czy diesel ? Mam na oku kilka aut lecz które by to było najlepsze lub może jakiś inne doradzicie.
Te mi się podobają hmm a jak z awaryjnością i które najlepsze ?
1. Mazda 323 f 1.5 benz
2. Mazda 626 2.0 D
3. Audi a4 b5 1,9 tdi tylko czy kupi do 8000 tys diesla ?;/
4. Wv golf 3 1,9 tdi nie zabardzo mi się widzą :/

Musi być mało awaryjne no i ekonomiczne w miarę :) no i w razie awarii to części by były w przestępnej cenie. czekam na wasze opinie i propozycje innych aut
Łukasz
lukasz396
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk

09 Wrz 2011, 21:17

Szczerze, jak był miał do dyspozycji taka kwotę to nie kupiłbym żadnego z wymienionych przez Ciebie aut, ale nic nie sugeruję bo o gustach się nie dyskutuje. Przede wszystkim skoro to pierwsze auto to raczej powinieneś nim jeździć a nie go naprawiać. Jeśli liczysz na 1.9 TDI to oczywiście pół Polski powie Ci, że to najlepszy diesel na świecie. Prawda jest taka, że psuje się tak samo jak inne. Nadrabia tylko momentem obrotowym i osiągami. Jeżeli kupisz takie coś za 8000 to masz gwarantowany przebieg około 400 tys albo więcej oczywiście cofnięty o jakieś 200 tys. Szukałbym raczej kompaktu w benzynie 1.6, 1.8, ale to tylko moje rozważania
asterixG
Nowicjusz

Miejscowość: pułtusk