Pierwsze autko

25 Sty 2010, 17:05

czyli 323f ciezka w utrzyaniu, a o niemcach nawet nie myslec? hmmm... znajomy ma mazde co prawda inny model, ale nigdy nei mial problemu ze znalezieniem czesci i ceny podobno tez nie takie straszne
marjan
Początkujący

Miejscowość: Tomaszow Maz

25 Sty 2010, 17:08

Znaczy sie sam napisałeś że niewiesz czym ją zalejesz,no chyba że znalazł byś taką na lpg,niemcy hmm BMW myśle że raczej odpada,no chyba że Golf III w dieslu??
Owszem masz racje do Mazdy problemu z częściami niema a co do cen to sie za bardzo nie orientuje ale raczej niema tragedii,rodzice kumpla mają od nowości Nissana Almere i też nigdy nie mieli problemu że znalezieniem częsci a co do cen to musial bym popytać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sty 2010, 17:12

a Ty jakie masz zdanie o LPG? niektorzy twierdza, ze to niszczy silnik... i sam jzu nie wiem
marjan
Początkujący

25 Sty 2010, 17:18

Wiadomo,ze do kazdego samochodu trzeba nakładu finansowego,bez tego się nie obejdzie. Byłem przeciwny japońcom ze względu na rosnąca awaryjnosc zarówno Mazdy jak i Hondy-ale z częsciami nie ma problemu. Dalej jestem za niemiecką solidnością i Golfem w dieslu,co do LPG to zależy od silnika i modelu samochodu. generalnie po jakims czasie występują znaczne uszkodzenia,chociaż zaznaczam że zalezy od danej marki.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Sty 2010, 17:22

autko to hmmm chce zeby z 5 lat pojezdzilo dopoki nie skoncze nauki i nie zarobie na nowe :)
hmmm.... nad golfem w dieslu tez sie zastanawialem... musze pojezdzic z kumplem i poogladac... a ktore silniki i modele aut polecasz z lpg?
marjan
Początkujący

25 Sty 2010, 17:30

Co do lpg to szczerze mówiąc niemam określonego zdania ale jeśli bym miał zaryzykować to bym wziął z lpg tylko wtedy musiał bym wiedzieć jakie silniki sie z lpg sprawiają najlepiej.Wkoncu jazda na lpg czasami sie opłaca bo śmigasz za grosze.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...

25 Sty 2010, 17:36

a no wlasnie :) a polo w dieselu czy renia laguna w lpg? :P
marjan
Początkujący

25 Sty 2010, 18:31

Polo w dieslu nie trzeba raczej reklamować gdyż wiadomo jakie auta robi VW a co do Laguny z lpg to czytając opinie użytkowników to sobie chwalą
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sty 2010, 21:19

a ja dalej swoje

vw golf 3 z silnikiem 1.6 lub 1.8 jak chcerz na lpg golfa

za tyle znajdziesz z końca produkcii
vw golf 1.8
mckacper16
Nowicjusz

Miejscowość: łańcut

26 Sty 2010, 20:11

a co myslicie o tym? [link do Gratka wygasł] nie za tani? :) i ten [link do Gratka wygasł]
marjan
Początkujący

26 Sty 2010, 20:30

Ta pierwsza Vectra kusząca oferta,tanio może nie ale za tanio jak sprzedaje na tych alumach,martwi mnie ten hak :???: ta druga Vectra tez jest godna zainteresowania ale znowu pojawia sie ten nie szczęsny hak.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 20:59

a to zle jak ma hak?
marjan
Początkujący

26 Sty 2010, 21:41

Ja osobiście niemam przekonania do aut które mają hak bo nigdy niewiadomo czy auto ciągło przyczepe raz na ludzki rok czy może co chwile śmigało z przyczepa a jeśli tak to może byc już mocno wysłużone
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2010, 22:02

musze wzaisc kogos ogarnietego w tych tematach ze by rzucil na nia okiem... bo co do vectr w tej cenie to wydaja mi sie podejrzane... a civic (jak juz wczesniej wspomniales)? nie za maly przebieg jak na 16-letnie auto? czy moze nie zwracac uwagi na przebieg? bo jka patrzylem hondy to 12-14 latki potrafia miec grubo ponad 250 tys.
[link do Gratka wygasł]
o i tu wydaje mi sie calkiem niezla:
[link do Gratka wygasł]
marjan
Początkujący

26 Sty 2010, 22:35

Na przebiegi w większości aut niema co patrzeć bo kręcone napewno.
Co do Civiców z Twoich linków to obydwa prezentują sie całkiem całkiem i tą druga bym jechał oglądać na Twoim miejscu i jak będzie okey to brać a co do tej pierwszej też śmiało jechać oglądać ale silnik 1.3 bedzie za mały do tego autka,optymalna jednostka to 1.5 90KM.
Barol
Awatar użytkownika