Pierwsze autko

25 Lut 2010, 18:45

Tez to widziałem ale przeglądałem oferty aut sportowych z mazowsza do 7tys i wybrałem najlepsze według mnie bo reszta też po zajebist... dzwonach jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lut 2010, 18:49

już nie wiem co wybrać wzioł bym to pumę :mrgreen:
ale dziekuje :razz:
jeszcze mam czym jezdzic :mrgreen:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

25 Lut 2010, 19:02

Jeszcze znalazłem coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 20:19

Oj barol91 coś na psy schodzisz kolego :D
Nie no śmieje przecież, nie gniewaj się o to ale ta Cordoba... Popatrz jak spasowane są lampy, błotniki i maska po obu stronach, no po lewej może mniej do tego ten zderzak na środku dokładnie pod atrapą jest wyżej niż po bokach i szczeliny klapy bagażnika...
Oczywiście również do dokładnego obejrzenia na żywo.
Do tego ten śmiesznie niski przebieg. Swoją drogą że na allegro jest bardzo ciężko trafić model niebity o przebiegu zbliżonym do oryginalnego.
Tigra na zdjęciach niby wygląda na niebitą albo porządnie poskładaną.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lut 2010, 20:24

No może schodze na psy ale jutro mam egzamin na prawko i jakoś mnie tak nosi :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 20:34

To nie masz jeszcze prawka???
Nie martw się mój kuzyn zdawał w poniedziałek zdał za pierwszym ;)
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 21:09

No niestety jeszcze bez prawka jestem ale mam nadzieje że jak najszybciej sie uda.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 21:35

cześć. widze, że temat jest podobny do tego jaki sam chciałem założyć dlatego wole się podczepić. Co sądzicie o tym samochodzie?
maverick890
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

25 Lut 2010, 21:42

Powiedz czego oczekujesz od samochodu i jakie masz ramy cenowe.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 21:46

to było pytanie skierowane do mnie? jeśli tak to jedyne czego oczekuje to bezawaryjności i niskich kosztów eksploatacji. a jak wiadomo to ford jest marką renomowaną więc na awaryjność raczej nie będę narzekał. ale interesuje mnie spalanie rzeczywiste :) jak się mondziaki spisują w gazie i ogólnie chce poznać opinie użytkowników.
maverick890
Nowicjusz

25 Lut 2010, 21:55

Już nie jestem użytkownikiem Mondeo ale jeszcze nie tak dawno byłem posiadaczem ciemno - zielonego MKII 1.8 w dieslu.
Co do silnika 1.6 to jest nieco słaby do tego samochodu, bo ma on jednak swoje rozmiary.
1.8 spali Ci tyle samo a różnice będą widoczne zwłaszcza na gazie choć podobno Mondeo raczej nie specjalnie lubi gaz.
Co do awaryjności to miałem inny motor więc o nim pisać nie będę, ale za to z elektryką nie było nigdy problemów, łożyska tylnych kół się może nieco za szybko zużywają ale w zamian za to masz samochód wygodny, przestronny z naprawdę dużym kufrem w tej klasie.
Do tego wyposażenie i nietuzinkowy wygląd wnętrza jak za tą cenę ciężko będzie znaleźć w jakimś innym samochodzie równie ładny i estetyczny że tak powiem.
No i fenomenalne jak dla mnie zawieszenie zapewnia świetne trzymanie drogi.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 21:57

czyli reasumując Twoim zdaniem samochód jest godny polecenia ale najlepiej w silniku 1.8. A co do gazu to mimo wszystko bede szukał własnie w LPG.
Dzięki za informacje.
maverick890
Nowicjusz

25 Lut 2010, 22:07

Tak, opinii że ford g...o wort itp nie słuchaj, psuje się jak każdy inny samochód, wiadome że jak dbasz to masz. Poruszyć jeszcze muszę wątek korozji w tym samochodzie:
u mnie była na nadkolu z prawej strony bo mnie pięknie wgięli i przerysowali lakier na parkingu. Poza tym nie. Jak trafisz na średnio dbany, czy po jakiejś niechlujnej naprawie blacharsko-lakierniczej to może się pojawić.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 22:59

Bo opinie ford g...o wort piszą osoby które nigdy do czynienia z nim nie miały a jesli juz to była to jakaś ponkraca na skrajności wytrzymałości,ja też moge Ci śmiało polecić Mondeo,wprawdzie ja nie mam ale znajomy mojej matki nim jeżdzi na codzień,rocznik zaraz z początku produkcji 96rok,auto ma ponad 250tys nalatane,no nie powiem bo powoli auto zaczyna sie sypać ale znajomy jest z niego zadowolony i mówi że jak narazie nie chce zmieniać na inne (a fajny ciemny fiolet z ciemnymi szybami - to tak dla ciekawostki :grin: )
Barol
Awatar użytkownika

25 Lut 2010, 23:15

a myslales nas punto 2???? za te kase kupisz 99-00r. auto nawet ladne z silnikiem 1.2 na wyscigi nie pojedziesz ale zawali droga tez nie bedziesz
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz