Pierwszy samochód 6-7 tyś

01 Kwi 2010, 17:59

Witam. Mam 18 lat i wlasnie zdalem prawko. W najbliższym czasie mam zamiar kupic pierwsze autko. Mogę przeznaczyć 6-7 tyś. Po kilku godzinach przegladania otomoto i allegro wytypowalem swoich faworytów ;)
golf III, polo III (po face-liftingu), alfa romeo 146, renault megane.

Proszę o wskazowki, co było by najlepsze na poczatek, jakie maja zalety i wady. Zależy mi na małym spalaniu.

Pozdrawiam :wink:
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

01 Kwi 2010, 19:31

Alfa z tego co sie orientuje więcej stoi jak jeżdzi,z tych co wymieniłeś wziąłbym Gofra (wprawdzie auto oklepane ale przynajmniej o części nie trudno bo na każdym szrocie do znalezienia).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2010, 19:41

Tego nikt nie pisze że dostępność części do vw polega na tym podprowadzili sasiadowi w jedną noc pokroili i sprzedali na giełdzie w okazyjnej cenie .większość ludzi myśli że jego to nie dotyczy ????
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

01 Kwi 2010, 20:29

Każdemu może sie przytrafić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2010, 20:35

siemanko, podłączam się pod temat. co sądzicie o tej hani?
[link do Onet wygasł]
maverick890
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Kwi 2010, 20:37

No dość ladnie wygląda tylko przednie lampy nie są identyczne moim zdaniem.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy przekraczasz dozwoloną prędkość?
    Każdy z nas wie jakie mamy drogi i ograniczenia. Znaki ograniczające prędkość które często stoją w miejscach bezzasadnych (bo np. drogowcy zapomnieli zabrać po jakiejś naprawie drogi), są to bardzo częste przypadki ...

01 Kwi 2010, 20:44

no tez zauwazylem... ciekawe dlaczego są różne.. myslisz ze warto się wybrac obejrzec??
maverick890
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Kwi 2010, 20:58

Powracając do założyciela tematu ciekawą propozycją jest Megane tylko jego problemem jest szybko zużywające wnętrze czyli kierownica bardzo szybko się wyciera. Golf i Polo to strasznie popularne auta. A może Opel Corsa, Renault Clio albo Peugeot 206.

Maverick po prawie żadnym zdjęciu nie określisz czy samochód jest dobry. Tylko dziwi mnie przebieg przy 14 latach zaledwie 213tys. km. Auta dużo młodsze mają już większy przebieg.
faster
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

01 Kwi 2010, 21:08

Te co wymieniłeś też są popularne... Ja bym nie kombinował tylko kupił sprawdzonego Golfa.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Kwi 2010, 21:43

Honde Civic V 1.6 V-TEC.
-Nawet się zbiera,
-nie pali dużo,
-ładnie wygląda,
-młodemu pasuje
-części full
-tanio
Ogólnie auto na duży +
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

01 Kwi 2010, 22:42

maverick890 poza lampami nie wygląda żle,jak masz blisko to podskocz nim na stacje i będziesz mniej więcej wiedział na czym stoisz a co do przebiegu to moim zdaniem jest autentyczny bo auto jeżdziło praktycznie tylko u nas (z Polskiego salonu).
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 10:51

Widzę, ze najpewniejszy bedzie golf, ale z tych co podalem to chyba jest najstarsze auto, poniewaz ostatnie modele są ok. 97 rok. Mnie osobiście najbardziej pasowała by polówka, ale tez najdrożej wychodzi. Jak jest ze spalaniem i czesciami w tych czterech modelach? Ktory samochod bedzie najtanszy w utrzymaniu.
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

02 Kwi 2010, 11:50

Golf III był produkowany w latach 1991-2003.Nad Polo też możesz pomyśleć bo to również autko godne polecenia,za te pieniądze wyrwiesz coś z rocznika 1996.Najtańszy w utrzymaniu z całej czwórki którą wymieniłeś bedzie własnie Polo,tylko że unikaj silnika 1.0 bo to praktycznie nie jedzie,po mieście będzie wystarczajace ale o trasie zapomnij.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2010, 13:38

Golf III był produkowany w latach 1991-2003? Chyba coś Ci się pomyliło, no chyba że miałeś na myśli IV cabrio. Niby wyglądem się dużo nie różni ale zwie się IV z tego co mi wiadomo :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

02 Kwi 2010, 14:55

Niektóre odmiany i wersje,w tym przede wszystkim wersję kombi Golfa III produkowano do 1999roku,a po niewielkim faceliftingu wersja kabriolet była produkowana aż do początku 2003roku.
Barol
Awatar użytkownika