Pierwsze autko.:)

19 Kwi 2010, 20:17

Witam. Jestem nowy na tym forum. Interesuje mnie kupno samochodu. Mam 17 lat. Myślałem o samochodach takich jak:
-Alfa Romeo Brera
-Audi A3 / S3
-BMW 1
-ewentualnie stary amerykaniec np. Chevrolet Camaro SS, Ford Mustang po fajnym tuningu.
Dysponuję na dzień dzisiejszy kwotą 50 tyś. zł. Macie jakieś propozycje odnośnie innych aut w tej cenie? (nie proponujcie mi Volkswagena żadnego, bo nie podobają mi się ich samochody, są oklepane + najczęściej je kradną.
Samochód miałby być na dojazdy do szkoły i wypady za miasto ze znajomymi :)
Pozdrawiam i czekam na propozycje
krugeros
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Kwi 2010, 20:31

17lat i 50tys.zł coś mi tu nie halo,starzy pewnie Ci fure fundują ale zacznijmy od tego że najpierw zdaj prawko a potem szukaj auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Kwi 2010, 20:38

Ok, masz racje fundują mi auto rodzice za stopnie w szkole i ogólnie, natomiast prawko bede mieć już w czerwcu:) Więc możesz coś zaproponować?
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 21:06

Napisz coś więcej, czego oczekujesz od samochodu. Coupe, hackback, sedan? Ja bym szczerze polecił Tobie coś małego i w miarę wolnego - trzeba nauczyć się szacunku i pokory do tej kupy stali...
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

19 Kwi 2010, 21:09

wszystkie 3 typy mi odpowiadają natomiast wolałbym na pierwsze autko mały samochód. Jedynie kombi odpada, bo nie cierpie samochodów w Kombi(wiem, że są funkcjonalne, dużo pomieszczą, samochód rodzinny itd, ale nie), tak więc Kombi odpada. :P

[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 21:11 ]
może się to wydać śmieszne, ale uczyłem się jazdy na maluchu przez dwa lata a teraz zacząłem prawko. więc myślę o jakimś lepszym woziku.:)
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 21:12

Czyli mały, stylowy... może MX-5 NC? [link do oferty na Allegro wygasł]

Też się uczyłem na maluchu i na swojego własnego pracowałem 4 miesiące ;) Miałem rok czasu, potem Vw Polo 86C (3 lata), teraz MX-6 (3 lata). Warto przechodzić po kolei stopnie, uczyć się.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 21:16

Niezła ta mazda, tylko, że na polską pogodę nawet w lato można się nieźle przeziębić w cabrio. Wiem, bo matka ma cabrio, oprocz tego sluzbowego suva.
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 21:22

Czyli NC odpada. Zaproponowałbym RX-8 (4 drzwiowa, szybka, kultowa, stylowa, niesamowita), ale jako pierwsze auto za szybka... Może Suzuki Swift? Nawet na Sporta mógłbyś się pokusić.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 21:23

A ja jeździłem na ciotki maluchu. :- OK, masz jeszcze dla mnie jakieś ciekawe propozycje?
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 21:26

Mazda 2 - stylowa, bardzo ładna, nie za szybka, mała.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 21:31

Mazda RX-8 jest cudna, ale masz racje, że za szybka. A co myślisz o moich typach ?? Audi a3 Alfa romeo brera, BMW 1?
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 21:35

Audi A3 jest po prostu nudne, nie potrafię nic o nim powiedzieć ;) S3 ma za to kilka rzeczy, które kocham - jest cichociemna, piekielnie szybka oraz jest kultywatorem legendy modeli "S". Brera jest przepiękna, uwielbiam ten samochód. Znam dużo lepszych samochodów, bardziej emocjonujących, ale Brera jest po prostu śliczna.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 21:41

więc właśnie dlatego, chyba będę się skłaniał ku Brera'rze

[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 21:45 ]
Mógłbyś mi troszkę przybliżyć tą Brerę i wymienić te inne samochody bardziej emocjonujące? :P
krugeros
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 22:06

Niestety technicznie nic nie doradzę - nie jeździłem tym samochodem. Poszperaj na forum Alfy, u samego źródła.

Inne samochody? Oj, jest ich masa ;)
- RX-7 FD,
- RX-8,
- MX-5 NB,
- 200SX S14A,
- 200SX S15,
- 300ZX,
- 350Z,
- Skyline R-32,
- Skyline R-33,
- S2000,
- Integra,
- Civic EK9,
- Prelude,
- FTO,
- GTO,
- Impreza,
- Audi S2,
- Clio V6,
- Clio Sport,
- Supra,
- EVO.... itd. itd. itp. :wink:
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 22:31

Do autora tematu a skąd masz pewność że prawko będziesz miał w czerwcu??Pytam tylko z czystej ciekawości.Ale tak myśle po co Ci na początek auto za 40-50tys??Rozbijesz go czy coś i będzie go szkoda,nie lepiej kupić jakiegoś do 15-20tys??No ale niech Ci będzie,moje propozycje to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
no i autko do którego sie osobiście przekonałem,jeżdząc nim jako L :mrgreen:
a tutaj w nowszej wersji po lifcie
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika