Pierwsze autko

05 Paź 2011, 10:39

Witam, ostatnio zdalem kochane prawko i czekam na dokument by trafil do mego portfela. w tym czasie postanowilem poszukac autka. szukam auta do 15tys zl. nie jestem przekonany do benzyny raczej nastawiam sie do diesla. wazne jest dla mnie przede wszystkim by autko bylo ekonomiczne a nie zarlo tyle co golf benzyniak 98r. Autem ktore najbardziej mnie interesuje nie bede ukrywac ze jest audi A3. jednak jako ze doswiadczeniem w dziedzinie motoryzacji bijecie mnie Panowie na leb (poki co oczywiscie :) ) bede wdzieczny za porady wskazowki i inne drogowskazy.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

na chwile obecna chyba sklanialbym sie ku seatowi. prezentuje sie naprawde pieknie. jak myslicie?
Soutski
Nowicjusz

Miejscowość: Sławno

05 Paź 2011, 14:43

Jeszczę proponuję to

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Paź 2011, 15:42

Jak dla mnie jak na pierwsze auto fajną propozycją jest Astra G, którą sam jeżdżę. Za 15 tys można znaleźć fajny egzemplarz :wink:
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G

05 Paź 2011, 15:56

Jak popatrzysz w moje podpisy z boku pod nickiem to zrozumiesz,że o żadnej ekonomii idąc do diesla nie może być mowy... A z 1.9TDI - 110KM na pewno do najekonomiczniejszych aut nie należy.Faktycznie spala koło 8l w mieście zimą ropy. I gdzie tu ekonomia? Oczywiście daleka trasa i rozsądna jazda,to ok5,5l/100km ale ile tych tras się tak naprawdę jezdzi..? Śmieszna Astra I z lpg i w kombi w tej "ekonomii" bije tego diesla w A3 na łeb. Do tego koszty utrzymania od potencjalnych napraw,aż po OC zdają się zdecydowanie przemawiać za lpg o mnijszej poj.skokowej silnika.
Seacik (niestety przypadłość tej marki) potrafi się szybko zużyć w środku...To wina kiepskich materiałów,ktore nie sa nawet na poziomie Punto czy Lanosa... Ten z twojego linku ma sekwencję czy zwykłą instalację lpg? (bo na foto nie widac wtryskiwaczy od gazu)

Tak więc jeszcze przemyśl tę sprawę z dieslem,bo tutaj kupując nieznanego diesla,można naprawdę się naciąc na koszty. Jeśli możesz kupić od kogoś znajomego i zaufanego,to warto jeszcze to rozważyć ale ...nieznanego bym nie kupił.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna